Gazete Vatan Logo

Akşener parti grup toplantısında konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin, Suudi Arabistan devletinin bir operasyonu olduğunu ve katillerin elini kolunu sallayarak Türkiye'den ayrıldığını öne süren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu cinayet için, Türkiye bilerek seçilmiştir" dedi.

Akşener parti grup toplantısında konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Tunceli'de iki askerin şehit olduğunu anımsatarak, "21. yüzyılda askerlerimizin donarak şehit olması, yüreklerimizi yakıyor. YPG-PKK'lı teröristler, Suudi dolarlarıyla ısınıp, Amerikan dolarlarıyla donatılırken Türk askerlerinin üşümesini bile kabul etmiyorum. İkiyüz araçlık konvoylarınız, beşyüz milyon dolarlık dev uçaklarınız varken Mehmedimi donduran soğuktan koruyamıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'de ağır bir ekonomik krizin yaşandığını savunan Akşener, alınan tedbirlerin ekonomiye en az zarar verecek kalemler üzerinde yapılması gerektiğini,ifade etti.

Akşener, tasarruf tedbirlerinin, yatırım harcamalarında gerçekleşeceğinin 2019 bütçesinde görüldüğünü ve bunun da yanlış bir tercih olduğunu ileri sürdü. Üreticilerin, elindeki fındıkları sattıktan sonra fındık fiyatının açıklandığını, bundan dolayı da mağduriyetlerin ortaya çıktığını savunan Akşener, "Ardaki zararı kim karşılayacak?" dedi.

Haberin Devamı

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin, Suudi Arabistan devletinin bir operasyonu olduğunu ve katillerin elini kolunu sallayarak Türkiye'den ayrıldığını öne süren Akşener, "Petro-dolarlar için. Bunu anlamak için, konsolosluğu karış karış gezmenize gerek yok. Bunlar, Suudi yönetiminden, prensten gizli iş çevirecek, sözüm ona, Suudi prensini kötü duruma düşürecek, sonra da ilk fırsatta yine Suudi Arabistan’a dönecek. Bu mümkün müdür?

Trump'la el ele verdiniz, bizimle alay mı ediyorsunuz? Bu cinayet için, Türkiye bilerek seçilmiştir. Çünkü biliyorlar ki başka ülkede, böyle bir cinayet işlense, o konsolosu da infaz timini de kolunu kıvırıp alırlar. Ve hepsini, bir saate kalmaz konuştururlar." görüşünü savundu.