Gazete Vatan Logo

AKP'yi suçladı

'Türkiye'nin önüne sinsi planlar konulacak'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’yi 6 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’yi Cumhuriyet tarihinin en büyük problemleri ile karşı karşıya bırakmakla suçlayarak “Siyasi solunum cihazına bağlı olarak yalnızca gerginlikten ve ataletten nefes alan iktidar, ülkemizin ve milletimizin varlığının, geleceğimizin ve kardeşliğimizin devamının, toplumsal huzur ve refahımızın sorgulanacağı karanlık bir mecraya doğru vatanımızı hızla sürüklemektedir” dedi.

Bahçeli, son yıllarda yaşananların ve tecrübelerin, Türkiye’nin önüne yeni dayatmalar ve sinsi planlar konulacağına işaret ettiği uyarısında bulundu. Bahçeli, Türk milliyetçilerinin ne kadar ağır olursa olsun tahriklere kapılmayacağını ve sükunetlerini koruyacağını söyledi.

Bahçeli, 17-19 Ekim tarihlerinde Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve milletvekilleri, 25-26 Ekim tarihlerinde de Başkanlık Divanı üyeleri ve İl Başkanları ile özel gündemli toplantılarda yapılan değerlendirmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin, altı yıldır yönetimde bulunan AKP iktidarının ciddi yönetim yanlışları ve ihmallerinden kaynaklanan ağır sorunları daha derinden yaşayacağı yeni bir döneme girdiğini kaydeden Bahçeli, şöyle dedi:

“Kısır ve yapay gerilim ve çatışma siyasetinden beslenerek ülkemizi kaosa sürükleyenlerin bu dönem içinde de eski alışkanlıklarını sürdürecekleri, hatalarına inatla devam edecekleri anlaşılmaktadır. Derin bir siyasi kimlik ve kişilik buhranı yaşayan, vahim meşruiyet sıkıntıları içinde kıvranan devletle ve kurumlarla sürekli çatışan bir zihniyetin bu aşamadan sonra ülkemize kazandıracaklarının olmayacağı ve bu anlayışın öncelikli ihtiyacımız olan istikrarı sağlayamayacağı artık belli olmuştur”

-“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE YENİ SİNSİ PLANLAR KONULACAK”-

Hükümeti küresel güçlerin taşeronluğuna soyunmakla suçlayan Bahçeli, 6 yıl boyunca yorulan ve hırpalanan milletin bilinçli bir siyasi strateji kapsamında cephelere ayrılmaya çalışıldığını savundu. Hükümetin milli her meselede direnme imkanını kaybettiğini tarihi bir fırsat olarak gören yerli ve yabancı mihrakların sakladıkları ertelenmiş niyetlerini ardı ardına sıralamaya başladığını kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

“Bu taleplere sıcak bakan hükümet bununla da kalmamış, bu ülkede bin yıldır yaşayan Türk Milletinin bölünmesine, bu bütünleşmiş beşeri cevherin içinden yeni milletler çıkarılmasına yönelik çok tehlikeli ve vahim bir süreci de başlatmıştır. Son yıllarda yakından yaşadıklarımız ve bunların bizlere kazandırdığı tecrübeler, önümüze yeni dayatmaların, sinsi planların konulacağına ve bu coğrafyada milli varlığımızı tehlikeye atacak önemli gelişmelerine yaşanacağına kuvvetle işaret etmektedir. Yılların birikmiş sorunları ve ısrarla sürdürülmeye çalışılan gayri milli politikalar ülkemizi derin bir uçurumun kenarına kadar getirmiş, bin yılın köklü ve derin kardeşliğine dayanan sosyal, siyasal ve kültürel mutabakatın yerine öfke ve kuşkuların yer aldığı tehlikeli bir çatışma süreci önümüze konulmuştur.”

-"İKTİDAR GERGİNLİK VE ATALETTEN NEFES ALIYOR"-

Ekonomik ve mali gelişmelerde de tam bir teslimiyet yaşandığını, siyasetin, meslek kuruluşlarının, sivil toplumun, uzman kurumların önerilerinin kulak ardı edilerek, yalnızca küresel dayatmalara itibar edildiğini kaydeden Bahçeli, yaklaşan ekonomik krizin yalnızca seyredilmekle yetinildiğini ifade etti. Bahçeli şöyle dedi:
“Siyasi solunum cihazına bağlı olarak yalnızca gerginlikten ve ataletten nefes alan iktidar, ülkemizin ve milletimizin varlığının, geleceğimizin ve kardeşliğimizin devamının, toplumsal huzur ve refahımızın sorgulanacağı karanlık bir mecraya doğru vatanımızı hızla sürüklemektedir. 22 Temmuz seçimlerinden sonra hayatın her alanında yaşananlar, iktidar zihniyetinin çözüm bekleyen ağır sorunlar karşısında nasıl inisiyatif kaybettiğini, nasıl bir iradesizliğe mahkum olduğunu ve iddiamızdaki gibi nasıl bir teslimiyete itildiğini göstermiş ve beklentilerimizi maalesef doğru çıkarmıştır. Bölücü terörle mücadeleyi teröristin insafa, aşiret reisinin imdada gelmesini ekonominin düzelmesi, yoksulluğun ve açlığın azalmasını ise krizin kapıya dayanmasını bekleyerek çözeceğini zanneden bir zihniyetin ağır bedelini çaresizleştirilmiş yoksul halk kitleleri ödemektedir. Ancak, devir değişmiş, şartlar farklılaşmış, yalan üzerine kurulan vaadlerin altından çok sular geçmiş, gerçekler ortaya çıkmaya başlamıştır. O dönemin aldatıcı siyasal ortamı, kirli siyaset aktörlerinin medyatik karalama ve yönlendirme kampanyaları ile aklı ve gönlü çelinen milletimizin partimize yönelişinin devamı ve haklı çıkan öngörülerimize katılımın sonuçları mutlaka yine bir sandık başında tecelli edecektir.

-“ALENEN İSYAN PROVASI YAPABİLECEK CÜRETE ULAŞILDI”-

Yaptığı yazılı açıklamada, milletvekilleri ve il başkanları ile yaptıkları toplantılardan çıkan tespitleri 16 maddede toplayan Bahçeli, Türkiye’nin içine düştüğü ancak son yıllarda şiddetini giderek yoğunlaştıran çetin ve tehlikelerle dolu siyasal, sosyal ve ekonomik darboğazın sancılarını yaşadığını söyledi.

Bahçeli, bölücülüğün iktidar eliyle cesaretlendirildiğini savunarak milli değerlerin tartışılığı, cumhuriyetin sorgulandığı, üniter yapıyı aşındıracak tahriklerin sinsice sürdürüldüğü bir dönem yaşandığını vurguladı. Hükümetin “zincirleme hıyanet faaliyetlerinin önleyici ve engelleyicisi olması” gerekirken gelişmeleri tam bir yönetim zafiyeti ve aczi göstererek izlediğini savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Türk milletinin bin yıllık kardeşlik hukukunun ve kopartılamaz manevi bağın cellâtlığına soyunan şer odakları sınır ve kural tanımaksızın yaktıkları ihanet ateşini yükseltmenin hesaplarını yapmaktadır. Hükümetin yanlış teşhisinin neden olduğu etkisiz ve özürlü tedbirlerin gevşekliğinden cesaret alan silahlı bölücüler ile içteki uzantıları hiçbir önlemeye ve takibata maruz kalmaksızın artık alenen isyan provaları yapabilecek cürete ulaşmışlardır.

Yabancılaşan milli kaynaklarımızın akıbeti, yaşanan yoksulluk ve yolsuzluklar, ekonomik darboğazın neden olacağı bunalım, bölücülüğün ve terörün dayanılmaz hale gelen yükselişi, yıkıcı faaliyetlerin alabildiğine kullandığı psikolojik ortam, artık Türkiye’yi bir karar aşamasına kadar getirmiştir. Bu gerilim ve tahriklere açık ortamda, varlığını aziz milletinin birliğine adamış olan Türk milliyetçileri, tarihi kardeşlik bağlarının asla ve asla kopartılmasına izin vermeyecekler, tahrikler ne kadar ağır olursa olsun büyük bir milli sorumlulukla vakar ve sükûnetlerini koruyacaklardır.”

-“AKP’YE DEMOKRATİK İHTAR İÇİN YEREL SEÇİMLER FIRSAT”-

Türk milletinin bugüne kadar sürdürdüğü kardeşliği yaşatmaya devam edeceğini belirten Bahçeli, buna sessiz kalanlara en güzel cevabın ise er ya da geç sandıkta verileceğini söyledi. Bahçeli, “Partimiz, yaşanan gerilim ve kargaşanın, yokluk ve yoksulluğun taviz ve teslimiyetin öncelikli sorumlusu olarak gördüğü Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verilecek demokratik bir ihtar için önümüzdeki seçim sürecinin bir imkân ve fırsat sunduğunu düşünmektedir.

Bu itibarla, yaklaşan Mahalli İdareler Seçimlerinde yapılacak tercihler, yalnızca bir siyasal desteğin ve yerel yöneticilerin seçiminin ifadesi olmayacak, aynı zamanda aziz millet varlığının kardeşçe ve beraberce yaşamasında göstereceği kararlılığın ve bölünme ve parçalanma senaryoları ile beraber yaşanan yoksulluğun ve yolsuzluğun da reddedilmesi anlamını taşıyacaktır.”dedi.

-“MHP HER OCAĞA, HER GÖNÜLE ULAŞACAK”-

Türkiye’nin geleceği açısından çok önem atfettikleri bu süreçte parti mensuplarının her vatandaşın gönlünü kazanacağını vurgulayan Bahçeli, “Her eve, her ocağa ve her gönüle ulaşacak olan Milliyetçi Hareketin bu kutlu mesajı milli devletin, üniter yapının, bölünmez bütünlüğün güvencesi daha huzurlu, daha mutlu, daha müreffeh ve kardeşçe yaşamanın yüksek heyecanın ifadesi olacaktır.”

Haberin Devamı