Gazete Vatan Logo

AKP'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi

HSYK düzenlemesinin görüşüldüğü Adalet Komisyonu'nda CHP'li ve AKP'li vekiller birbirine girdi. iPad'ler, tekme ve yumruklar havada uçuştu

AKP'li ve CHP'li vekiller birbirine girdi

HSYK’nın tartışıldığı Adalet Komisyonu’nda tekmeler, su şişeleri IPAD’ler havada uçuştu. Küfürleri ve kavgalarıyla gündeme gelen AK Partili Zeyid Aslan, Yargı-Sen Başkanı Eminağaoğlu’na uçan tekme attı.

Hakum ve Savcılar Yüksek Kurulu teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu, önceki gün gergin geçen 7 saatlik mesasinin ardından, dün saat 14.00’te Başkan Ahmet İyimaya’nın “Çalışmalarımızın yine verimli olmasını temenni ediyorum” sözleriyle yeniden çalışmaya başladı. CHP’liler önce HSYK temsilcisinin çağrılıp çağrılmadığını sordu. İyimaya, HSYK’nın başkan sıfatını taşıyan Bakan Bekir Bozdağ’ın komisyonda olduğunu söyledi. CHP’lilerin itirazları sürerken İyimaya, teklifin anayasaya aykırılık iddiasıyla ilgili müzakere açacağını, görüş bildirecek kimse yoksa konuyu oya sunacağını açıkladı.


Biri tuttu, biri vurdu

CHP’li milletvekillerinin “Başkan bu nasıl yönetim?” diyerek tepkilerini dile getirdikleri sırada, salonda bürokratlara ait sırada oturan eski Yarsav Başkanı, YargıSen Başkanı Ömer Faruk Eminaoğlu ayağa kalkarak söz istedi.



Eminağaoğlu’nun, başkanlığa konuşmak için dilekçe verdiğini belirterek söz talep ettiği sırada AK Partili vekiller ayağa fırlayarak, “Çık dışarı? Senin burada ne işin var? Provakatör. Sen eski Türkiye’de kaldın” diye bağırarak üzerine yürüdüler. CHP’li Hüseyin Aygün ve Aytuğ Atıcı, Eminağaoğlu’nu korumaya almaya çalıştılar. AK Partili Harun Karaca ise sıraların arkasından dolanarak Eminağaoğlu’nun yakasına yapıştı. AK Partili Zeyid Aslan da, sıranın üstüne çıkarak Eminağaoğlu’na tekme savurdu.



‘Biz de sizi mi dövelim?’

Bekir Bozdağ’ın hemen arkasında arbede sürerken, salonun iç kesiminden bu gruba doğru IPad ve su şişeleri atıldı. Bu sırada bir grup AK Partili, Eminaoğlunu kolundan tutup salondan çıkarmaya çalıştılar.


Salonda divan önünde de arbedeler sürdü. CHP’li Hüseyin Aygün, Bozdağ’a “Biz de sizi mi dövelim” diye çıkıştı. Bozdağ’ın da “Döv o zaman” yanıtını verdiği öğrenildi. CHP’li bir grup milletvekilinin buraya yönelmesi üzerine Bozdağ dışarı çıkarıldı.

Kadın vekil ağladı

Arbede sırasında AK Partili Dilek Yüksel ağladı. AK Partili Fatma Salman ile CHP’li Dilek Yılmaz da tartıştı.

Saatler 17.00’ye yaklaşırken Komisyon Başkanı İyimaya, AK Partililerin “Anayasa’ya uygunluk müzakerelerinin sonlandırılması ve tasarı üzerinde görüşmelere geçilmesine” ilişkin önergelerini oylattı. Önerge AK Partililerin oylarıyla kabul edilirken, yeniden arbede çıktı.

iPad bakanlık bürokratının

CHP’li Müslüm Sarı’ya isabet eden IPad’ın bir bakanlık bürokratına ait olduğu ortaya çıktı. Sarı, VATAN’a, “Kendisi böyle bir harekette bulunduğunu reddediyor. Zaten bürokrat niye yapsın. Muhtemelen bir milletvekili önünden alıp fırlattı” dedi. Milletvekillerinin çektikleri görüntüleri inceleyen CHP’liler, IPad’i AK Partili Hilmi Bilgin’in attığını öne sürdüler. Bilgin ise “Ben IPad atmadım dosya attım” savunmasında bulundu.

CHP'li Müslim Sarı kavgayı Twitter'da "Kafamıza iPad'ler fırlatıyorlar" diyerek duyurdu!






İŞTE VEKİLLERİN ATTIĞI TWEETLER:


























Haberin Devamı