Gazete Vatan Logo

AKP inişe geçmelidir

30 Mart seçimlerinin bir milat olduğunu söyleyen Bahçeli “AKP sandığa çakılmayla son bulacak mukadder günlere şimdiden alışmalı” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayının iş adamı Rasim Acar olduğunu açıkladı.

Bahçeli, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen “MHP 3. Etap Aday Tanıtım Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, bundan önce 252 adayı Ankara’da, ardından da 220 adayı Kayseri’de muazzam bir coşku ve katılımla ilan ettiklerini anımsattı.

‘İktidara vade biçelim’

“Bu seçimlerde iktidara vade biçilmeli, geldiği gibi gideceğinin işareti verilmelidir” diyen Bahçeli, “Vatanın hayrı, milletimizin bekası, devletimizin selameti için, Adalet ve Kalkınma Partisi inişe geçmeli, sandığa çakılmayla son bulacak mukadder günlere şimdiden alışmalı ve hazırlık yapmalıdır” dedi.

“Türk milleti, AKP yarasını kangrene dönüşmeden kesip atmalıdır” diyen Bahçeli, MHP’nin her şart ve ortamda AK Parti ve diğerleriyle “kaçınılmaz hesaplaşmaya” hazır olduğunu söyledi.

Mahalli idareler seçimlerinin bir dönüm noktası ve kritik bir yol ağzı olacağını belirten Bahçeli, bu seçimlerin sahip olduğu önemin, taşıdığı özelliğin, muadillerinden çok fazla olduğunu ileri sürdü.

“30 Mart’ın bir milat, bir eşik ve bir demokrasi imtihanı” diyen MHP lideri şöyle devam etti:

“Milli varlığımızın devam etmesi ve korunması için, 30 Mart virajı mutlaka sağ salim alınmalıdır. Bu seçimler ahlak ve haksızlığın, temizlik ve kirliliğin, doğrulukla yalanın, sadakat ve ihanetin, mücadele ile müzakerenin, milli vicdanla sömürge yandaşlığının, yurdum diyenlerle, yamula yamula yağma ve talan peşinden koşanların karşılaşmasına sahne olacaktır. Seçimler harama karşı, helalin seçimi olacaktır. Yabancılaşma ve yozlaşmaya karşı, yakınlığın, dostluğun, Türk kültürünü yüceltmenin seçimi olacaktır. İftiraya, istismara ve asılsız her isnada karşı, inancın, insanlığın ve kul hakkına riayet eden yüksek vicdanın seçimi olacaktır.”

‘Kanlı bölünme ihtimali’

Türkiye’nin bıçak sırtında olduğunu öne süren Bahçeli, “Başbakan kararını vermiş, tüm irade ve tercihini açık açık göstermiştir. Bu zihniyet olduğu sürece, gücünü koruduğu müddetçe, sancılı ve kanlı bölünme önümüzde durmaktadır. Seçimlerde kalıcı, sağlam, tesirli ve saygılı bir netice almak, en başta tarihin bize yüklemiş olduğu görevdir. Bu sorumluluktan kaçamayız. Bu seçimlerden sonra gelecek atmosfer, cumhurbaşkanlığı seçimini de, sonraki milletvekili seçimlerini de yakından tayin edip, yönünü çizecektir. Bu seçim Türkiye’nin akıbetini belirleyecektir” dedi.

Rahatsızlandı

Bu arada salonda bulunanlardan eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş rahatsızlık geçirdi. Partillerin Durmuş’u, aracına bindirdiği görüldü.

Haberin Devamı