Gazete Vatan Logo

AKP'den Edibe Sözen açıklaması

Gençliği Koruma yasa tasarısı bireysel..Partiyle ilgisi yok..

Anayasa Mahkemesi’nin partiyi kapatmamasına karşılık laikliğe aykırı eylemlerin odağı olarak görüp hazine yardımının kesilmesi cezası vermesi, AKP’nin daha hassas davranmasına neden oldu. AKP MYK, Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in hazırladığı Gençleri Koruma Kanunu teklifinin partiyi bağlamayacağını yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurma kararı aldı. MYK, önceki gece Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında 3.5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıya Sözen’in hazırladığı çalışma damgasını vurdu. Kamuoyunda “porno yayın alan fişlenecek” şeklinde yansıyan taslakla ilgili MYK’da bir tartışma yaşandığı öğrenildi.

’Düz vekil değilsiniz’

Edinilen bilgiye göre, Başbakan, tartışmalara neden olan taslakla ilgili Sözen’e “Nedir bu çalışma, anlatır mısınız?” diye sordu. Sözen ise taslağın Almanya’da 2003’te çıkan Gençleri Koruma Kanunu’nun tercümesinden oluştuğunu söyledi. Sözen, “Bu kanunda daha sonra 2005’te değişiklik olmuş. Bunu Almanya’daki bir dernekten istedim, tercüme olarak bana gönderildi. Ham bir tercüme idi, bazı düzeltmeler yaptım. Gazeteci arkadaşlar ’bir çalışmanız yok mu?’ diye sorunca, bu tercümeyi verdim” diye kendini savundu. Bu açıklama Erdoğan’ı kızdırdı. Başbakan, Sözen’e “Partinin yöneticisiniz, düz bir milletvekili değilsiniz. Yaptığınız çalışma partiyi bağlar mı, bağlamaz mı, bunu hesap etmeniz lazım” diye eleştirdi. Erdoğan, MYK üyelerine söz vererek taslakla ilgili ne düşündüklerini sordu. MYK üyeleri “Partiyi bağlamadığı açıklanmalı” görüşünü dile getirince Erdoğan, “Bu çalışmanın bizi bağlamayacağı yönünde açıklama yapın” talimatı verdi.


AKP’den Sözen açıklaması

AKP’den yapılan açıklamada, Sözen’in hazırladığı taslağın MYK toplantısında değerlendirildiğine dikkat çekilirken,“bizimle ilgisi yok” denildi. Açıklamada, partinin tavrı, dört maddede şöyle açıklandı:

1- Gençleri Koruma Kanunu Teklifi Taslağı’nın Sözen’in bireysel çalışması olduğu, partinin yetkili organlarının bilgisi ve onayı dışında hazırlandığı

2- Bu çalışmanın parti tüzüğü, programı ve parti içi teamüllere uygun bir usulle hazırlanmadığı,

3- Taslakta yer alan hususların partimiz tüzük ve programı ile uyumlu olmadığı,

4- Taslağın partimiz yetkili organları tarafından benimsenmediği kamuoyu ile paylaşılması uygun görülmüştür.

Haberin Devamı