Gazete Vatan Logo

Akıllı mobilyayla dünyaya açılacak

Değişebilir kılıflı koltuklar üreten Buka Sofa, ilk mağazasını İstanbul’da açtı. 2017’de 10 mağaza hedeflediklerini anlatan kurucu Suat Erdoğan, yurt dışına Tahran’dan açılacaklarını söyledi.

Akıllı mobilyayla dünyaya açılacak

Akıllı mobilya konseptiyle piyasaya giren mobilya markası Buka Sofa, ilk mağazasını İstanbul Avcılar’da açtı. Özelleştirilebilir akıllı çözüm seçenekleriyle öne çıkan ve 8 milyon euro yatırımla kurulan Buka Sofa’nın koltukları değişebilir kılıflarla satılacak. Model, renk ve ölçü seçiminin kullanıcıya bırakıldığı mobilya markasının ürün yelpazesinde kanepe, koltuk takımı, sehpa, masa, sandalye, dekoratif yastıklar, halı, kilim ve ev aksesuarları bulunuyor.

Buka Sofa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Suat Erdoğan, hem Türkiye hem de yurt dışında mağazalar açarak büyümek istediklerini söyledi. Erdoğan, planlarını şöyle anlattı:

Meksika’ya fabrika

“2017’de önce Anadolu yakası sonrasında Antalya, Ankara ve İzmir’de mağazalar açacağız. 2017’de 10, önümüzdeki 5 yılda 30 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. Yurt dışındaki ilk mağazamız Ocak 2017’de İran’ın başkenti Tahran’da açılacak. Dubai’de fuarda tanıştığımız ve partnerimiz olan İranlı işadamı açacağı dört Buka Sofa mağazası dışında kendine ait 300 mağazalık halı zincirinde yer alacak kornerlarda ürünlerimizi satacak. İran’da Türkiye’den daha çabuk büyüyebiliriz.”

Haberin Devamı

İstanbul’da Akçaburgaz ve Kıraç ile Moldova’da üç üretim tesisine sahip olan Buka Sofa, yılda 30 bin parça koltuk üretim kapasitesine sahip. Suat Erdoğan, ABD pazarına açılabilmek adına Meksika’ya fabrika kurmak için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Erdoğan, “Hayalim dünya çapında bir Türk markası yaratmak. 5 yıl içinde Türkiye’nin en büyük mobilya firması, 10 yıl içinde dünya markası olmayı hedefliyoruz. İran’ın ardından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad ve Almanya’da açılacak mağazalar için görüşmeler yapıyoruz. Sırada Dubai ile Yunanistan var” dedi.

500’den fazla renk ve kumaş seçeneği

AÇILIŞTA konuşan Genel Müdür Gamze Stöger, kullanıcılarına 500’den fazla renk ve kılıf çeşidi arasından seçim yaptırarak istediği ölçüde ve modelde kendi tarzını yaratma fırsatı sunduklarını söyledi. Stöger, “Döşeme kalitesindeki kılıfları değişen sağlam iskeletli koltuklar üretiyoruz. 2016’da yemek odası, 2018’de yatak odası ve ev tekstili ürünleri üreteceğiz. Ancak asıl işimiz koltuk üretmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Adı bukalemundan

ADINI bukalemunun renk değiştirme özelliğinden alan, istenilen tasarımda ve ölçüde hazırlanabilen koltuklar üreten Buka Sofa’nın Proje Müdürü Hans Stöger, kullanıcıların istediği modeli, kılıfı ve yastığı seçerek hayal ettikleri mobilyayı yapabileceğini söyledi.