Gazete Vatan Logo

Başbakan Yıldırım: İkinci bayram haftaya pazar günü...

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen AK Parti'nin "Büyük İstanbul Mitingi"nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Bu ay iki bayram var. Birinci bayramımızı yaptık. Haftaya pazar günü 24 Haziran seçim zafer bayramı" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım: İkinci bayram haftaya pazar günü...

AK Parti "Büyük İstanbul Mitingi"ni Yenikapı Meydanı'nda yaptı. Alan sataler öncesinden doldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı miting için alana kurulan sahneye "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazıları asıldı ve iki dev ekran kuruldu. Meydanın bazı noktalarına ekranlar ve vinçlere takılı hoparlörler yerleştirildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting alanına eşi Emine Erdoğan ile birliket geldi.
İKİNCİ BAYRAM PAZAR GÜNÜ

Mitingde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bu ay iki bayram var, biri şimdi idğeri ise haftaya pazar günü" dedi. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;Yenikapı meydanı, ruhuyla, tüm iştihamıyla Cumhurbaşkanımıza merhaba diyor. Şu manzaraya bak Allah'ım maşallah.

Bu ay iki bayram var. Birinci bayramımızı yaptık. Haftaya pazar günü 24 Haziran seçim zafer bayramı. İstanbul 15 Temmuz sonrasında Yenikapı Ruhunu başlatan şehir. İstanbul meydanları Kudüs'ün, Halep'in sesi oldu. İstanbul mazlum milletlerin umudu oldu.


Yeni bir seçime gün sayıyoruz. İnşallah 24 Haziran'da biz bu yıkım ekibine hak ettikleri dersi verecek miyiz? Adamlar nereye gidiyorsa yıkımdan bahsediyorlar. Bunları yaptırmayacağız, bunları yıkacağız diye ağızlarından bir hayır kelime çıkmıyor. Bunların tek bir dikili ağaçları yok. Tek bir eseri de biz yaptık diyebiliyorlar mı? Bunlar değil mi ilk uçağı yapan Nuri Demirağ'ın fabrikasını kapatan. Bunların işi gücü engel olmak. Çıkmışlar, meydanlardan bol keseden atıyorlar. Ortada bir eseriniz var mı? Bir iziniz var mı? Millet neye göre size destek versin? Millet söze bakar, sözü kimin söylediğine bakar, ona göre karar verir. AK Parti'nin 15 yıl boyunca Türkiye'nin her köşesinde izi var.
3 Kasım 2002'de 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın' dedik. 15 senede Türkiye'yi 3 kat büyüttük mü? PKK'lılara, DEAŞ'a, FETÖ'cülere hak ettiği dersi verdik mi? Ülkemizi terör belasından kurtardık mı? 15 Temmuz'da meydanları doldurduk mu? FETÖ'cülere o geceyi zindan ettik mi? O gece bu bayrak inmedi, ezanlar dinmedi, alçaklar hak ettikleri cezayı gördü.

Alana girişlerde görevliler tarafından yağmurluk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı. Öte yandan Anadolu Yakası'ndan miting için kalkan tekneler Yenikapı'ya ulaştı.
Bugün FETÖ'yü, PKK'yı ağzına alamayanlar bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar. Önce siz çıkın cesurca PKK'ya, DEAŞ'a, FETÖ'ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz bunu ortaya koyun. Ondan sonra vatandaşımız size güvensin, destek versin. Önümüzdeki pazar günü yapılacak seçimler Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolda milat olacak. Bu seçim önemli bir seçim. Türkiye'nin 100'üncü yıl hedeflerini gerçekleştirecek kadroların seçimidir. Seçime katılımı en iyi şekilde sağlayalım."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri de alana asıldı. Güvenlik noktalarından alana girenlere yağmurluk, Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı dağıtıldı. Miting alanına gelenler x-ray cihazlarının bulunduğu kontrol noktalarından geçerek giriş yaptı. Alana vatandaşlar koşarak girdi.
Başbakan Binali Yıldırım, Vahdettin Köşkü’ndeki çalışmalarını tamamladıktan sonra Çengelköy İskelesi’ne geçti. Yenikapı mitingine vapurla gelen Yıldırım, vatandaşlarla yolculuk edip fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı