Gazete Vatan Logo

AK Parti Bilderberg’e döndü, konu ‘Brexit’

Gizemli Bilderberg Toplantıları’nda hükümeti bu yıl Mehmet Şimşek temsil edecek

AK Parti Bilderberg’e döndü, konu ‘Brexit’

CIA koruması altına alınan ve 1 kilometre yakınında bile kuş uçurtulmayan 5 yıldızlı lüks bir otel... Gazete patronları, kral ve kraliçeler, başbakanlar, finans piyasalarına yön veren kişiler... Hepsi otelin konferans salonunda her yıl tek bir gizemli toplantı için bir araya geliyorlar. Komplo teorisyenleri tarafından ‘Dünyayı yöneten gizli topluluk’ olarak nitelendirilen Bilderberg Grubu, bu yıl Avusturya’nın Dresden kentinde bir araya geliyor. Önceki yıllarda daha gizemli olan toplantılar son yıllarda katılımcı listesi ve gündemi basına servis edilerek gerçekleşiyor. Son iki yıldır Türkiye’den hükümeti temsilen bir ismin katılmadığı, CHP’li isimlerin davet edildiği toplantıya bu yıl ise muhalefetten kimse çağrılmadı.

Ana gündem Londra

Daha önce Ali Babacan’ın müdavimi olduğu toplantıya bu kez Ak Parti hükümetini temsilen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılacak. Bir numaralı gündem maddesi, 23 Haziran’da yapılacak olan ‘Brexit’ yani İngiltere’nin AB’den çıkış referandumu olacak. Toplantıda Microsoft, Coca Cola, HP gibi dünya devi şirketlerin CEO’ları ve uluslararası medya kuruluşlarının patronlarının İngiltere’nin AB’de kalması yönünde net tavır koyacakları belirtiliyor.

Haberin Devamı

Yaklaşan yanacak

Bilderberg’i her yıl protesto için dünyanın dört bir yanından gelen eylemciler bu kez de toplantıyı boş geçmedi. Dresden’de toplantının yapılacağı otele giden yollar üzerinde kamp kurarak arka arkaya gelen lüks araçlara tepki gösterdiler. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilecek 3 günlük toplantı boyunca 2 bin polis görev yapacak. Otelin çevresinde ve hava sahasında da uçuşlar yasaklanacak.