Gazete Vatan Logo

Ailesine kavuştu ‘Pişmanım’ dedi

Nusaybin’deki operasyonlarda, ailesine yazdığı pişmanlık mektubu güvenlik güçlerince bulunan Zehra K., önceki gün teslim oldu.

Ailesine kavuştu ‘Pişmanım’ dedi

Ailesine sarılıp hasret gideren Zehra K. “En büyük hatam PKK’ya kanmak... Çok pişmanım” dedi Mardin Nusaybin'de PKK'ya yönelik operasyonlarda, ailesine hitaben yazdığı vasiyet niteliğindeki mektubuyla gündeme gelen terörist Zehra K., önceki gün yaralı halde teslim oldu. Tedavisi sırasında savcılık izniyle gözyaşları arasında ailesine sarılan Zehra K.'nin ilk sözü "Pişmanım" oldu. Genelkurmay yetkililerinden mektubu teslim aldığı sırada kızlarına "Teslim ol" çağrısı yapan aile de sevinç gözyaşları döktü.

TESLİM OLAN 25 TERÖRİSTLE ...

Sokağa çıkma yasağının 14 Mart'tan bu yana devam ettiği Nusaybin'de, önceki gün 25 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanlar arasında ailesine yazdığı 'pişmanlık' dolu yazılarıyla gündeme gelen terörist Zehra K. de vardı. Teslim olduğu sırada sağ omzundan yaralı olduğu görülen Zehra K., ilk olarak sağlık kontrolünden geçirildi.

'DEVLET BİZE KUCAK AÇTI'

Gözyaşına boğulan genç kız, en büyük hatasının PKK'ya kanmak olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "PKK hem Türkiye Cumhuriyeti'ni hem de Kürt halkını yakıyor. Ben onların yerinde olsam mermi sıkardım. Ama devlet bize kucak açtı. Devlet, bana her türlü imkânı gösterdi. En iyi şekilde ağırladılar." Kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba Mehmet K. ise güvenlik görevlilerine teşekkür etti. 15 Mayıs'ta güvenlik güçleri tarafından Nusaybin'de teröristlere ait 7 adet sırt çantası ele geçirilmişti. Söz konusu çantalarda kişisel kıyafet ve temizlik malzemelerinin arasında Zehra K. isimli kadın teröriste ait vasiyet niteliğinde bir mektup bulunmuştu. Kadın terörist mektupta ailesine, "Size iyi bir evlat olamadım. Size kızdık dağa çıktık. Ne kadar acı çekiyorum, ne kadar yanıyor yüreğim. Moralimiz sıfır, keşke bu hataya düşmeseydik" notunu yazmıştı. Kadın teröristin vasiyet niteliğindeki yazısı, güvenlik güçlerince Nusaybin ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde ikamet eden ailesine götürülmüş, babası "Devlet başımızın tacıdır, gel teslim ol" çağrısı yapmıştı.

YARALARI TEDAVİ EDİLDİ

Haberin Devamı

Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralanan Zehra K. sağlık kontrolünden geçirildi ve yaraları tedavi edildi. Savcılık izni alınarak spor salonuna getirilen genç kızın anne ve babası, tedavinin yapıldığı odada kızlarıyla görüştürüldü. Kızına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba Mehmet K. güvenlik görevlilerine teşekkür ederken, "Kızım sen nasıl bu hale düştün" diyerek gözyaşı döktü. Genç kız ise terörün pençesine düşen gençlere "Devlete sığınsınlar. Şahsen benim umudum yoktu. Biz teslim olduk" çağrısı yaptı.

Haberin Devamı