Gazete Vatan Logo

Ahmet Şık da gözaltında!

Gazeteci Ahmet Şık, gözaltına alınırken kapıda bekleyen gazetecilere 'Dokunan yanar' diye bağırdı.

EŞ zamanlı operasyonlarda polisin arama yaptığı adreslerden biri de gazeteci Ahmet Şık’ın Kabataş Setüstü’ndeki evi oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğrencilerle birlikte haber portalı çalışmalarını sürdüren Ahmet Şık’ın üniversitedeki odasında da arama yapıldı. Şık’ın evindeki arama saat 13.30’da sona erdi. Şık’ın, evindeki arama sırasında avukatları Bülent Utku ile Can Atalay da hazır bulundu.

Polise ifade vermeyecek

Şık’ın avukatı Bülent Utku, müvekkilinin emniyette ifade vermeyeceğini belirten Utku, “Müvekkilim, son zamanlarda hazırladığı (İmamın Ordusu) ismini vermeyi düşündüğü Fethullah Gülen’in cemaatteki örgütlenmesini anlatan kitap nedeniyle gözaltına alındığı düşüncesini bize iletti. Biz bu aşamadan sonra yakalama ve gözaltına alma kararına itiraz etmeyi düşünüyoruz. Gözaltı süresi henüz belli değil. Hazırlık soruşturması gizli” dedi. Utku, Ahmet Şık’ın evinden SİM kartı ve dijital malzemelerin alındığını belirterek, “CD’lerle ilgili itirazımız oldu, ama hazırlık soruşturması gizli olduğu için daha fazla bilgi vermek sakıncalı” diye konuştu.
Ahmet Şık, polis nezaretinde evinden çıkarıldığı sırada, “Dokunan yanar” diye bağırdı. Şık dışarı çıktığında dışarıda bekleyen yakınları ve arkadaşları tarafından alkışlandı.

AHMET ŞIK

Günlükleri günışığına çıkardı

Ahmet Şık, Cumhuriyet, Radikal, Yeni Yüzyıl ve Nokta dergisinde etkili haberlere imza attı. Nokta’da yayımlanan ve Türkiye gündemini sarsan “Darbe Günlükleri” haberinin altında onun imzası vardı. 8 Mart 2007’de medyanın askerler tarafından fişlendiğinin iddia edildiği “Askerin medya notları!” başlıklı habere imza atarak gündemi değiştirdi. Radikal gazetesinden çalışma arkadaşı Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte imza attıkları “Kırk Katır Kırk Satır Kontrgerilla ve Ergenekon’u Anlama Klavuzu” isimli kitap çok konuşuldu. Şık ve Mavioğlu kitapta her ne kadar yargılanan bazı isimlerin geçmişteki kirli olaylara bulaşmış olduğunu düşünse de, Ergenekon adıyla gerçekleştirilen operasyon dalgalarındaki amacın bu suçlar olmadığını açık bir şekilde dile getirdi. Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu “Kırk Katır Kırk Satır 2: Ergenekon’da Kim Kimdir?” adlı ikinci kitaplarıyla da konuşuldu. Ahmet Şık “Yeraltındaki Katiller” adlı haberiyle 2001 Metin Göktepe Yazılı Basında En İyi Haber Ödülü, 2002 yılında ‘Gerçeğe Dönüş’ ba∫lıklı haberi ve 2007 yılında Nokta dergisinde “İki tür gazeteci vardır: TSK karşıtları, TSK yandaşları” ba∫lıklı haberiyle de iki kez Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.


Haberin Devamı