Gazete Vatan Logo

Afrin son dakika! Teröristler Afrin'e destek yığıyor

Terör örgütü DAEŞ ile savaşma kisvesi altında başta ABD olmak üzere Batı’nın desteğini alan PKK/PYD’li teröristler, 1700 teröristi savaştıkları yerlerden Afrin’e kaydıracaklarını duyurdu.

Afrin son dakika! Teröristler Afrin'e destek yığıyor

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin paravanı SDG, 1700 teröristi DAEŞ’le savaştıkları yerlerden Afrin’e kaydıracaklarını duyurdu.
SDG adına yapılan açıklamada, 700 teröristin şimdiden Zeytin Dalı Harekâtı’nın yapıldığı Afrin’e gönderildiği ifade edildi.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, YPG/PKK militanlarının Suriye’nin doğusundan ayrılıp Afrin’e gitmesinden dolayı SDG ismini kullanan örgütün DEAŞ karşıtı operasyonlarının "duraksadığını" söylemişti.
Manning, haftalık basın toplantısında terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden olarak bilinen ve 'Mazlum Kobani' adını da kullanan Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin’i 'General Mazlum' olarak tanımlamıştı.
Bugün konuya ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Manning’in PKK'lı terörist için 'general' ifadesini kullanmasına "Saçmalamaya devam etmiş" diyerek yanıt vermişti.
Şahin Cilo kod adlı terörist PKK’nın Suriye’deki önemli isimlerinden biri. Uzun süre terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yanında kalan terörist, Suriye’nin PKK işgali altındaki Afrin kenti nüfusuna kayıtlı. Türkiye’de birçok katliam ve saldırının faili olan terörist, Ankara tarafından kırmızı listeyle aranıyor. Şahin’in başına 4 milyon TL ödül konmuş durumda.

Haberin Devamı

CİNDERES'TEKİ HEDEFLER VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Raco'da hakimiyet sağladıktan sonraki hedefi olan Cinderes havadan görüntülendi. İHA ile çekilen görüntülerde geniş tarım arazileri ile çevrili beldenin büyük ölçüde boşaltıldığı görülüyor. AA muhabirine konuşan yerel kaynaklar, PYD/PKK'nın Cinderes'teki sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin kent merkezine naklettiğini belirtiyor. Terör hedeflerinin vurulma anı da görüntülendi.

CANİKLİ, KOMUTA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Canikli, Zeytin Dalı Harekatı'nın Hatay'daki komuta merkezini ziyaret etti. Canikli, 2. Ordu Taktik Harekat Merkezi'nde Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'den harekata ilişkin bilgi aldı.

Haberin Devamı

2878 TERÖRİST ETKİSİZ, 147 BÖLGE ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2878 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçlerinin 5 köy ve 4 tepeyi daha almasıyla, harekâtın başından bu yana 3’ü belde merkezi, 114’ü köy olmak üzere 147 alan ele geçirilmiş oldu.

ŞERAN BELDE MERKEZİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini kurtararak Şeran belde merkezini teröristlerden temizledi.

SÖZDE 'SORUMLULAR' İÇİN ÖZEL ODA YAPMIŞLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'in terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, 1 Mart günü, Raco beldesindeki Keltepe'de 8 askerin şehit olduğu, 13 askerin de yaralandığı çatışmada teröristlerin saklandığı metrelerce uzunluktaki tünellere, jandarma özel harekat ekipleri operasyon düzenledi. DHA'nın haberine göre, teröristlerin 8 askeri şehit ettiği, çok sayıda tuzaklanan patlayıcıya rastlanan, sözde 'sorumlular' için özel bölümlerin bulunduğu tünelde mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberin Devamı

Operasyon düzenleyen askerler, tünelde teröristlerin sözde 'sorumlular'ı için yapılan özel oda ile de karşılaştı. Odada televizyon, soba ve yaşam malzemesi olması dikkat çekti. Öte yandan yapılan incelemede, teröristlerin hain saldırı öncesi kullandığı mühimmatı çatışma bölgesine plastik bidonlarla taşıdığı ortaya çıktı.