Gazete Vatan Logo

Afrika’da aşk başkadır

Gerçeğin İki Yüzü, Afrika’nın çatışma bölgelerinde yardım görevlisi olarak çalışan Miguel ve Wren’in aşkına odaklanırken arka planda insani trajediye yer veriyor.

Afrika’da aşk başkadır

Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali’nde gösterilen ve adeta yerin dibine sokulan “Gerçeğin İki Yüzü” nihayet vizyonda. Film, Afrika’da görmeye alışkın olduğumuz iç çatışmaların gölgesinde geçen bir aşk hikayesini merkeze alıyor.

Önce konu: Yetenekli ve çekici bir doktor olan Miguel (Javier Bardem) Afrika’nın çatışma bölgelerinden birinde görevini sürdürmektedir ve bu esnada aynı bölgede çalışan gönüllü yardım görevlisi Wren’e (Charlize Theron) aşık olur...

Kadronun hatırı için...

Çocukların öldürüldüğü, katliamların bitmediği, tecavüzlerin yaşandığı ve ailelerin bir bir parçalandığı coğrafyada geçen film, izleyiciye şok edici bir şekilde sunulduğundan belirli bir gerçekçilik payı uyandırıyor.

Ancak maalesef siyasi durum ve çatışmanın nedenleri konusunda hiçbir zaman derinlikli bir okuma yapılamıyor. Geriye, Batı‘dan gelen ve “yabancı” topraklarda zorluklarla boğuşan iki karakterin yüzeysel aşk hikayesi kalıyor. Neyse ki yönetmen ve kendini çoktan ispatlamış olan kadro, filmin bu eğreti durumunu az da olsa gideriyor...

Haberin Devamı

20 yıllık hasret bitti

Renton, Sick Boy, Spud ve Begbie... Eğitime, topluma ve gelenesel aile yapısına karşı bayrak açan bu dörtlüyle, İskoç yazar Irvine Welsh’in ilk romanı “Trainspotting”de tanışmış, yönetmen Danny Boyle’un sinema uyarlamasıyla onlara daha da yakın olmuştuk. İşte serinin ikinci filmi “T2: Trainspotting”, ilk filmin kahramanlarını yıllar sonra Amsterdam’da karşımıza çıkarıyor. Ancak bir farkla..

Artık onlar dibe vurmanın değil, voleyi vurmanın peşinde. Şimdi daha olgun ve bilinçliler...

Filmin ikinci yarısında yaşatılan nostalji hissi, Spud’un anılarını yazması, ilk filmden flashbackler vs devam filminin izlenebilirliğini daha da artırıyor. Eğer bu eşsiz karakterleri tekrar ziyaret etmek ve 20 yıl sonra ne yaptıklarını görmek istiyorsanız film tam size göre.

Haftanın diğerleri

Ayrılsak da beraberiz

- Romantik komedi "Eski Sevgili”, sürekli ayrılıp barışan bir çifti anlatıyor. (O: Bade İşçil, Tolgahan Sayışman)

Bitmeyen cinli korkular

- 666 Cin Musallatı, bir haberin peşine takılan Gürkan’ın başına gelenleri ele alıyor. (O: Ekrem İspir, Elif Yaz)

Haberin Devamı