Gazete Vatan Logo

Af Yasası son dakika gelişmeleri: Terör, cinsel istismar ve özellikle de pedofili yasa dışı olsun!

Af yasası son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Binlerce mahkûm ve mahkûm yakınının ‘’Af yasası çıkacak mı?’’, ‘’Af yasası ne zaman yürürlüğe girecek?’’ sorularının ardı arkası kesilmiyor. Af yasası haberleri günün en çok araştırılan haberlerin başını çekiyor. Peki, Mahkumlara af yasası çıkacak mı? Af yasasında son durum ne? Mahkûm aileleri ne istiyor?

Af Yasası son dakika gelişmeleri: Terör, cinsel istismar ve özellikle de pedofili yasa dışı olsun!

Af Yasası 2019 yılının en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Türkiye ceza infaz yasasında yapılacak düzenlemeyi konuşuyor. Binlerce hükümlü ve ailesi aylardır ‘’Genel Af Yasası çıkacak mı?’’ sorusuna yanıt arıyor. Af yasasında son durum nedir? sorularını merak ediyor. MHP tarafından gündeme getirilen Af Yasası, hakkında açıklamalar devam ediyor. AK Parti Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz’un kanun teklifi üzerinde görüşmelerin devam ediyor. Parti olarak bu yasada ceza indiriminden ziyade bir sistem değişikliğine gidilmesinin daha uygun olacak. Af yasası ile ilgili çalışmaların hala devam ediyor’’ sözlerinden sonra, Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP'nin geçen yıl hazırladığı af yasası teklifinin yeniden gündeme gelmesi ve bu teklifin ikinci yargı paketinde yer alıp almayacağıyla ilgili soruya, "Bu konuda çok büyük bir hassasiyet var. Çalışmaların sonuçlanmasını beklemek lazım. Çünkü vatandaşlarımız da bu konuyu çok soruyor. Esas olan şu, tabii ki karşılıklı çalışılıyor, tabii ki AK Parti kendi çalışmasında henüz son noktayı koymadı. Bir defaya mahsus ceza indirimi yerine bir sistem değişikliğinden yanayız’’ ifadelerini kullanmıştı. İşte af yasası son dakika haberleri...

Haberin Devamı

GENEL AF YASASI ÇIKACAK MI? AF YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

İlk yargı paketi kapsamında olan 39 madde Meclis’ten geçti, kararlar resmî gazetede duyuruldu. İkinci yargı paketinin Meclis’e sunulması beklenen bu günlerde mahkûm ve mahkûm yakını gözlerini ikinci yargı paketine çevirdi.

30 maddeden oluşan İkinci Yargı Paketi’nin ise Kasım ayı içerisinde Meclis’e geleceği öngörülüyor.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, af teklifinin ikinci infaz paketiyle birlikte ekim ayı sonu ile aralık ayı başında Meclis'e geleceğini işaret etmişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, tarihin Meclisin gündemi ve yoğunluğuna bağlı olarak netleşeceğini söylemişti.

MAHKÛM AİLELERİ AF YASASINDAN NE BEKLİYOR?

Merkez Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkında bir araya gelen mahkûm yakınları, cezaevinde olan yakınları için af yasasının çıkarılmasını istedi.

Haberin Devamı

Basına açıklama yapan Mahkûm Yakınları Derneği Kadın Kolları Başkanı Figen Akkaş, mahkumların hatalarının affedilmesini istediklerini kaydederek, Milliyetçi Hareket Partisinin yasa teklifinde de belirttiği gibi terör ve cinsel istismar ve özellikle de pedofili suçlarını kapsam dışı bırakarak artık bir gereklilik haline gelen ceza indirimi yasası ile kader mahkumlarının ve yakınlarının yüzünü güldürmek, delet büyüklerinin elinde. Lütfen artık devlet, büyüklüğünü göstersin dedi.