Gazete Vatan Logo

Af için yanıt: Boşuna uğraşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, af teklifiyle ilgili isim vermeden MHP lideri Bahçeli’ye seslendi: Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele, cezaevine girenlere cezaevi kapısını açmayacağız. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı bilinelim

Af için yanıt: Boşuna uğraşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da Üsküdar-Çekmeköy metro hattı açılışına katıldı. Konuşmasında MHP’nin Meclis’e sunduğu af teklifiyle ilgili de mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi.

28 Nisan 1993’te metan gazı nedeniyle Ümraniye çöplüğünde patlama yaşandığı olayı hatırlatan Erdoğan, “Kimdi oranın belediye başkanı. CHP. Orada 39 kişi öldü. Peki CHP bunun hesabını verdi mi?” diye sordu. “Şu anda onlarda olan diğer ilçeleri de gelin 2019’da onlardan alalım. Bunlarda hizmet aşkı yok, sadece zulüm var” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

‘Çıldırıyorlar’

İstanbul’un en büyük talihsizliği bu şehirde ‘Zulüm 1453’te başladı’ zihniyetine sahip kesimlerin yer yer etkinliklerini sürdürebilir olmasıdır. İstanbul’a aşığım. İstanbul’a yakışan bir havalimanını 29 Ekim’de yeni havalimanının resmi açılışını yapacağız. Çıldırıyorlar. İlk adımları attığımızda bizi ciddiye inanmayanların gözüne uyku girmiyor. Geçenlerde bir tanesi televizyona çıkmış. Köşe yazarı. Bu havalimanının olduğu yer bataklık. Ve diyor burası yürümez. Kim bilir burada neler olacak. Sen işine bak. Sen karikatüristsen bol bol karikatür çiz. Böyle işten sen ne anlarsın. Bu iş mimari, bu aşk işi aşk. Şimdi sırada kanal İstanbul var. Atatürk havalimanının olduğu yeri de millet bahçesi yapıyoruz. Etrafı da fuar merkezi olacak. Şu anda ana muhalefet bölücü terör örgütüyle ele ele Mart seçimlerine hazırlanıyor. Hala bu CHP’ye oy mu vereceksiniz? HDP’ye oy veren kardeşlerim sizlerde bu terör örgütünün yardakçısı olanlara oy mu vereceksiniz?

Haberin Devamı

‘Rastgele açmayacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP’nin bazı suçlarda indirim içeren ve tartışması başlatan teklifiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz cezaevine girenlere cezaevi kapısını rastgele açmayacağız. Devlete karşı suçları devlet affeder. 50 bin tane uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde af çıkaramayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devlet affedemez. Bu böyle bilinsin. Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum ‘Affettim’ diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı bilinelim.

Haberin Devamı

Kaşıkçı olayını salı anlatacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle iligili şunları söyledi: Biz kararlıyız dedik. Bu konuyla ilgili açıklamaları Salı günü grup toplantısında yapacağım. Burada adaleti arıyoruz. Bu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunları salı günü çok daha farklı şekilde anlatacağım.
Üsküdar-Çekmeköy artık 27 dakika!
Türkiye’nin sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın ikinci etabı açıldı. Metro hattının, Yamanevler-Çekmeköy-Sancaktepe bölümünün hizmet vermesiyle birlikte Üsküdar-Çekmeköy arası yolculuk süresi 27 dakikaya iniyor. 20 kilometrelik çift tünel ve 2,7 kilometre bağlantı tünelleri bulunan hatta, 6 vagonlu 21 metro aracı hizmet verecek. Saatte tek yönde 65 bin yolcu kapasiteli metro hattında günde ortalama 700 bin yolcu taşınacak. Metronun hizmet vermeye başlamasıyla yılda 15 bin 424 aracın trafikten çekilmesi hedefleniyor. Metro hattında her 5 dakikada bir sefer yapılacak. Böylece Sancaktepe’den Üsküdar’a 27, Ümraniye’ye 15,5, Yenikapı’ya 39, Topkapı’ya 45,5, Taksim’e 47, Mecidiyeköy’e 55, Hacıosman’a 71, Atatürk Havalimanı’na 71 ve Olimpiyat Stadı’na 81 dakikada yolculuk yapılacak.
‘Dirilişin arefesindeyiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TÜGVA Genel Merkezi’nin açılışına katıldı. TÜGVA Genel Merkezi’nin hem müştemilatı hem de mimarisiyle vakfın misyonuna yaraşır bir yer olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin 81 ili ve 404 ilçesine yayılan TÜGVA şubelerinin idari merkezi olma yanında, 10 yaşından 35 yaşına kadar her yaştan genç için de adeta bir çekim merkezi haline dönüşeceğine inandığını anlattı. Erdoğan, çoğu zaman haksızca ve insafsızca eleştirildikleri halde kendilerine yapılanların hiçbirini başkalarına yapmadıklarını anlatarak, “Son 16 yılda hareket alanı daralanlar sadece terör örgütleri ve yandaşları olmuştur. Son 16 yılda güçten düşen sadece millete tepeden bakmayı alışkanlık haline getiren bir avuç seçkin olmuştur” dedi.
‘Yayılmacı değil’
Millet olarak yeni bir dönemin arefesinde bulunduklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: Bu dönemin adı, yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Elbette bu idealin bir yanı coğrafyamızla ilgilidir. Ancak bu asla yayılmacı bir ideal değildir. Bizim ideallerimize bu tarz kulp takanların gayesinin meseleyi anlamaktan ziyade daha başından yaftalamak, mahkum etmek olduğunu biliyoruz. Gayesi üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek olan bu çevreleri nazarı dikkate almadık, almıyoruz. Biz kendimizle beraber kardeşlerimizin, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların huzur, barış, güven içinde yaşadığı bir küresel sistemin savunuculuğunu yapıyoruz.

Haberin Devamı