Gazete Vatan Logo

Adliyede duruşmalar, davalar, mahkemeler ne zaman başlayacak? Adliyeler hangi tarihte, Haziran’da mı açılacak?

Adliyeler ne zaman açılacak? Duruşmalar ve mahkemeler ne zaman başlayacak? Davalar ne zaman görülecek? Soruları merak içinde takip ediliyordu. Normalleşme adımlarının atılmasıyla beraber adli takvimin detayları da belli oldu. Corona virüsünün akabinde alınan önlemler nedeniyle önce 30 Nisan’a ertelenen dava, duruşma ve mahkemeler geçtiğimiz günlerde yapılan kabile toplantısının ardından tekrar ertelendi. Peki, Adliyede duruşmalar, davalar, mahkemeler ne zaman başlayacak? Haziran’da mı başlıyor?

Adliyede duruşmalar, davalar, mahkemeler ne zaman başlayacak? Adliyeler hangi tarihte, Haziran’da mı açılacak?

Kabine Toplantısı’nda alınan karar deniyle 30 Nisan’dan daha ileri bir tarihe ertelenen adliyelerin durumu merak konusu oldu. Adliyede duruşmalar, davalar, mahkemeler ne zaman başlayacak? Soruları yoğun bir şekilde aranıyor. Davaları ertelenenler, duruşmaları görülemeyen vatandaşların gözleri adliyelerin açılacağı tarihe kilitlendi. Adliyeler ne zaman açılacak? Duruşmalar ve mahkemeler ne zaman başlayacak? Davalar ne zaman görülecek? İşte detaylar…

ADLİYELER NE ZAMAN AÇILACAK? (DAVA VE DURUŞMALAR NE ZAMAN GÖRÜLECEK)

Corona virüsü ile mücadele kapsamında alınan kararlardan bir olan adliyelerin kapatılarak bazı önemli davalar dışındakilerin ileri tarihlere ertelenmesine karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

"Türkiye için tünelin ucundaki ışık gözükmüş, verdiğimiz emeklerin, yaptığımız fedakarlıkların karşılığını alma vakti yaklaşmıştır." diyen Erdoğan, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

"Bu anlayışla önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde ülke genelinde hayatı normale döndürmeye yönelik kapsamlı bir program hazırlıyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcımızın koordinasyonunda hazırlanan hangi alanda, hangi tarihte, hangi adımların atılacağını gösteren bu ayrıntılı programı yakında sizlerle paylaşacağız. Salgın nedeniyle adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan'da dolan tarihini, 15 Haziran'a kadar uzatıyoruz."