Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı'na ilginç atama!

"Kürt sorununa anayasal çözüm" görüşünü savunan hakim, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı oldu.

Diyarbakır'da görev yaparken Kürt sorununun Anayasal güvenceye kavuşturularak çözülmesi gerektiğini belirten bir karara imza atan Ankara hakimi Selahaddin Menteş, çözüm sürecinde çok önemli bir rol üstlenen Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na getirildi.

Resmi Gazete'de dün yayımlanan atama kararlarına göre Adalet Bakanlığında müsteşar yardımcılıklarına Ankara Hakimi Selahaddin Menteş ile Adalet Başmüfettişi Basri Bağcı getirildi. Avrupa Birliği Genel Müdürü Ali Bilen ise "pasif" görev olarak tanımlanan bakanlık yüksek müşavirliğine atandı.

DİYARBAKIR'DA BU KARARA İMZA ATMIŞTI

Müsteşar Yardımcısı olan Selahaddin Menteş, Diyarbakır'da görev yaptığı dönümde büyük yankı bulan bir karara imza atmıştı.

“Kürt Ulusal Birlik Hareketi" adlı grubun düzenlediği bir panelde konuşan Avukat Sabahattin Korkmaz aleyhine "örgüt propagandası yapmak" suçundan açılan davada verilen 1 yıl hapis cezasına karşı çıkan Menteş yazdığı karşı oy yazısında çarpıcı görüşler dile getirmişti. Menteş, düşünce özgürlüğünün önemine vurgu yaptığı itirazında "PKK'nın ortaya çıkışının sebebi Kürt sorunu mudur ya da PKK, Kürt sorununun sonucu mu doğmuştur? Kürt sorununun bugüne kadar çözülememiş olmasının örgüte eleman temin etmede yardımcı olmaktadır. PKK terör örgütü Kürt sorununun bir sonucu değildir. Olsa olsa bu sorun üzerine oturmuş bir örgüttür. Kürt sorunu çözülerek, anayasal güvenceye kavuşturulmalıdır" görüşlerini savunmuştu.

Menteş taş atan çocuklara verilen cezalara da muhalefet şerhi koyarak çocukların örgüt üyelerindan daha fazla ceza almasının adil olmadığını dile getirmişti.

Haberin Devamı