Gazete Vatan Logo

Acil Durum Yönetim Merkezi saat verip uyardı! Kuvvetli fırtına...

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi Ege bölgesi ve Batı Akdeniz'de sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Sabah 09.00'da başlayıp yarın saat 10.00'a kadar sürecek. Bir uyarı da Meteoroloji'den geldi.

Acil Durum Yönetim Merkezi saat verip uyardı! Kuvvetli fırtına...

Peş peşe uyarılar geldi. Doğu Anadolu'da kar, Ege'de fırtına. Ege Denizi'nde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezinden yapılan duyuruya göre, Kuzey Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerinden esen rüzgarın, bugün saat 09.00'dan itibaren etkisini artırarak güneydoğudan saatte 50-75, zaman zaman saatte 90 kilometre hızla kuvvetli fırtına eseceği tahmin ediliyor.

Güney Ege'de ise güney yönlerinden esen rüzgarın, bugün sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan saatte 75-90 kilometre kuvvetli fırtına, zaman zaman saatte 105 kilometre kuvvetinde tam fırtına şeklinde eseceği bekleniyor.

Fırtınanın yarın saat 10.00'dan sonra etkisini kaybetmesi öngörülürken, ulaşımda da aksamaya karşı tedbirli olunması gerekiyor.

HOTRUM RİSKİ

Ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direklerin devrilmesi, hortum riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ’DEN BİR UYARI DA BUGÜN GELDİ
Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı kıyılarında, gece saatlerinden itibaren Antalya, Denizli ve Isparta'nın güneyindee kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerden fırtına, Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı,Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Sivas ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de gece saatlerinden itibaren Antalya, Denizli ve Isparta'nın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.
Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Tunceli, Ağrı'da aralıklı kar yağışlı, Iğdır çevresinde ise karla karışık yağmurlu geçmesi bekleniyor. Gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 1, Erzincan'da 2, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 2, Ardahan ve Erzurum'da 3, Ağrı'da 8, Kars'ta 10 derece ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır ve Erzincan'da 6, Tunceli'de 4, Erzurum'da 2, Ardahan'da 1, Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 1 derece olması öngörülüyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu 10
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 14
İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden itibaren ile genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 15
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve şiddetli (21-50 kg/metrekare) yer yer çok kuvvetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 18
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kar yağışlı 1
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 10

Haberin Devamı