Gazete Vatan Logo

Acele edin bu festivalde 15 bin kişilik yer var!

Solar Beach, üç gün boyunca Rockİstanbul'04 festivaline ev sahipliği yapacak. Bu festivalde Faithless'tan Teoman'a, Bulutsuzluk Özlemi'nden Bülent Ortaçgil'e yerli yabancı birçok ünlü isim var. Festivali en az 15 bin kişi izleyecek

Kilyos Solar Beach, 19-20-21 Haziran tarihlerinde Rockİstanbul'04 festivaliyle şenlenecek. Rock müziğin yerli-yabancı birçok isminin bir araya geleceği festivalde, üç gün boyunca 45'ten fazla canlı performansı dinleyecek olan müzikseverler, pek çok aktiviteye ve outdoor etkinliğe de katılabilecek. Biletler Biletix'den alınabilir. Bilet fiyatları kamp dahil 3 gün 70 milyon, sadece 3 gün 65 milyon, günlük bilet fiyatı ise 40-42,5 milyon lira. Tel: (0216) 556 98 00 Rocktstanbul'04 organizasyonunu gerçekleştiren Cengizhan Yeldan VATAN'a festivalde neler olacağını genel hatlarıyla anlattı.

* Üç gün boyunca rock müziği tutkunları için neler olacak?
Festival alanında insanların rahat edebilmeleri için herşey düşünüldü. Bu alan başlı başına bir şölen yeri olacak ve burada sadece konserler olmayacak. Konserler dışında bungie jumping, jet ski, basketbol, futbol, plaj voleybolu ve turnuvalar olacak. Ayrıca doğumgünü çadırı olacak. 19-20-21 Haziran tarihleri arasında doğumgünü olanlar kutlamalarını çadırlarda arkadaşlarıyla birlikte yapabilecek. Bir de festival alanında tanışma noktalarımız bulunuyor, www.rockistanbul.com sitesinde bulunan forumda birbirleriyle yazışıp yüz yüze görüşemeyen insanlar, burada tanışabilecek.

* Festival ve kamp alam kaç kişilik kapasiteye sahip?
Kapasitemiz 20 bin kişiyi kaldıracak düzeyde ama biz 15 bin kişiden sonra kimseyi almayı düşünmüyoruz. Kamp alanı ile festival alanı ayrı olacak. Burada sabit tuvaletler ve duşlar bulunuyor. Ayrıca sinemadaki gibi herkesin yeri belli olacak. Biri birini aradığında kolaylıkla nerede olduğunu bulabilecek.

* Festivale kaç grup geliyor?
45 grup hedefliyoruz. Müslüm Gürses de bu 45'in içinde. Ceza ve Müslüm Gürses rock festivalinde olmaz diye bir anlayış var. Ama rock ruhu çok ayrı birşey. Müzik olarak bakmamak lazım. Gürses de bizim anlayışımıza birebir uyuyor. Rock müzik dinleyen insanlar karşı çıkıyor ama Müslüm Gürses buna çok iyi yaklaşıyor.

* İnsanlar Gürses'i dinleyecekler mi?
Tabii ki... Çok ilginç olacak bence. Sadece Müslüm Gürses'i dinlemek için geliyorum diyen bile var. Şimdi belki Faithless gelip arabesk bir şarkı söyleseydi bu pozitif yönde büyük bir olay olurdu. Ama Gürses rock söyleyince niye tepki gösteriliyor? Ben bu durumu anlamıyorum.

* Geleneksel hale gelecek mi?
Evet. Her sene yapmayı düşünüyoruz. Bu bir konserler dizisi değil, festival. Gerçekten içeride konserleri bir tarafa bırakırsak birçok etkinlik yapılacak. Zaten birçok insan ben çadırımı kurayım eğleneyim diyor, gruplara bile bakmıyor.

Rockİstanbul'a katılacak isimler
Faithless, Queensryche, Anathema, Evergrey Starsailor, Hundred Reasons, Mono Rykodisc, Teoman, Bülent Ortaçgil, Pentagram, Feridun Düzağaç, Mor ve Ötesi, Aslı, Bulutsuzluk Özlemi, Ogün Sanlısoy, Düş Sokağı, Cem Köksal, Replikas, Ceza, Aylin Aslım, İhtiyaç Molası ve Rockistanbul Özel Performansı ile Müslüm Gürses.

Haberin Devamı