Gazete Vatan Logo

Abla ve enişte serbest!

Caprice Gold ve Maldivler projelerinde dolandırıcılık şüphesiyle yeğeni Mehmet Salih Obut’la birlikte hapse giren Fadıl Akgündüz’ün tutukluluğa itirazı reddedildi. Şirketin yüzde 99’una sahip olan ablası Avniye ve eniştesi İbrahim Obut ise serbest bırakıldı.

Abla ve enişte serbest!

Caprice Gold ve Maldivler projelerinde yer alan yatırımcıların şikayeti üzerine 22 Aralık 2015’te ‘Tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçlamasıyla yeğeni Mehmet Salih Obut’la birlikte tutuklanan Fadıl Akgündüz’ün tutukluluğa itirazı reddedildi.

İfade için yurt dışından geldiğini söyleyen Akgündüz, kaçma şüphesi olmadığını belirtti. Akgündüz itiraz dilekçesinde Maldivler projesindeki ortakları ADK Akarsu Development PVT Ltd. Şti tarafından hisse devirleri yapılmadığı için Caprice Gold’un mağdur olduğunu ve kendisinin işlemediği bir suçun içine yorumla sokulmaya çalışıldığını söyledi.

Tutuklama kanuna uygun

Tutukluluk kararını veren 9. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklama kararının usül ve kanuna aykırı bir yön bulunmadığı belirtti. İtirazın götürüldüğü bir üst mahkeme olan 10. Sulh Hukuk Mahkemesi ise soruşturmaya konu olayların nitelikli dolandırıcılık kapsamında kuvvetli suç şüphesine ilişkin somut delillerin bulunduğu, tutuklamanın orantılı ve ölçülü olduğunu bildirerek itirazı reddetti. Bu arada suçlamaya konu olan Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnşaat Ltd. Şti’nin yüzde 99 ortağı olan Akgündüz’ün ablası Avniye Obut ile, yüzde 1 hissesi bulunan eniştesi İbrahim Obut’un da ifade verdiği ve sözleşmelerde imzaları bulunmadığı için mahkeme tarafından serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Mağdurların bir kısmının avukatı olan Dr. Acun Papakçı, VATAN’a şöyle konuştu: “Mahkemenin şirket ortaklarını tutuklamaması, şirketten mal kaçırılacağına dair korkularımızı daha da artırdı. Dava açıldığında Avniye ve İbrahim Obut’un tutuklanmalarını tekrar talep edeceğiz.”