Gazete Vatan Logo

Abdullah Cömert'in annesi fenalaştı!

Hatay'da Gezi Parkı protestolarının devam ettiği günlerde başına isabet eden gaz fişeği ile hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili olarak Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması yapılıyor. Cömert ailesinin yanı sıra sosyal medya üzerinden örgütlenen çok sayıda kişinin de takip ettiği duruşma devam ederken, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Davanın bugün sonuçlanmaması durumunda, duruşmaya perşembe ve cuma günü de devam edilecek.

AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, anne Hatice ve baba Edip Cömert, Abdullah Cömert'in kardeşleri ile Eskişehir'de Gezi Parkı gösterileri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz katıldı.

Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alınırken, bahçe kısmına girişlerden itibaren vatandaşlar arandı, duruşma katındaki önlemler dikkati çekti.

Yirminin üzerinde avukatın katıldığı duruşma sırasında izleyiciler, basın mensupları ve avukatlara, cep telefonlarını kullanmamaları konusunda aralıklarla uyarılar yapıldı. Cömert ailesinin 5 avukatı, reddi hakim taleplerinin karşılanmaması nedeniyle protesto amacıyla duruşma salonunu terk etti.

Haberin Devamı

ANNE HATİCE CÖMERT FENALAŞTI

Anne Hatice Cömert, duruşma sırasında, Hatay'daki Gezi Parkı protestolarına ilişkin görüntüler izlenirken fenalaştı. Oğlu Zafer Cömert'in desteğiyle salondan çıkarılan anne, koridordaki sağlık ekiplerince ambulansa götürüldü.

Tansiyonu yükseldiği belirtilen anne Cömert, hastaneye gitmek yerine duruşmayı takip etmek istediğini söylese de sağlık görevlilerinin "Duruşmaya ara verildi, bu sürede geri gelirsin" demeleri üzerine ambulansla Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.