Gazete Vatan Logo

ABD Suriye’yi de tehlikeye atıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG’ye devam eden silah desteğinin sadece Türkiye’nin güvenliğini değil Suriye’nin geleceğini de tehlikeye attığını yazdı

ABD Suriye’yi de tehlikeye atıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Newsweek dergisine “Suriye’de barış nasıl sağlanır” başlıklı makale yazdı. “Suriye ile 566 mil (910,88 km) sınırı olan Türkiye, insani felaketi bastırmak ve terör tehdidiyle mücadele etmek için çok büyük ve somut çabalar sarf etti. Her iki alanda da olumlu katkılarımızın emsali yoktur” diyen Çavuşoğlu özetle şunları kaydetti:

YPG’nin savaş suçları

DEAŞ, Nusra ve YPG gibi terör örgütleri hemen boşluğu doldurdu. Hiç kimse bu tehditlerden Türkiye kadar çok etkilenmedi. PKK’ya bağlı grupların varlığı Suriye’nin kuzeyinde devam ediyor ve bizim de korktuğumuz gibi DEAŞ’la mücadele amaçlı ABD öncülüğündeki kuvvetler tarafından buna izin veriliyor. PYD/YPG unsurlarına devam eden ABD silah desteği sadece Türkiye’nin güvenliğini değil, Suriye’nin geleceğini de tehlikeye atmaktadır. PYD/YPG’nin kötü insan hakları kayıtları bağımsız uluslararası insan hakları kuruluşlarının raporlarında yer almıştır. Bunlar, Kürt olmayanların zorla yerinden edilmesi, bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi, köylerin tahrip edilmesi, siyasi rakiplerin ülke dışına çıkarılması ya da hapse atılması, işkence ve çocuk askerleri içermektedir ki savaş suçlarına eş değerdir. ABD’nin YPG’ye olan desteği korkunç bir şekilde yolunu şaşırdı ve bu gidişatın düzeltilmesi zorunludur. Ayrılıkçı terör örgütlerine tam serbestlik verilir ve amaçlarına ulaşmaları için silah verilirse siyasi olarak birleşmiş ve toprak bütünlüğü olan Suriye zor bulunur.

Haberin Devamı

‘ABD geri adım atmalı’

Çavuşoğlu, terörizmle mücadelenin bir örgüte karşı başka bir örgütün yanında yer alarak kazanılamayacağının altını çizerek, ABD’nin bu ciddi hatadan geri adım atması ve terörist kıyafeti giyenler tarafından kendisine şantaj yapılmasına izin vermemesi gerektiğini vurguladı.