Gazete Vatan Logo

ABD Suriye’nin geleceğini terör örgütüyle hazırlıyor!

Terör örgütü YPG ve bu yapının kurduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) Rakka’da isim değişikliğine giderek, Arap kesimlerin de içinde gösterildiği yeni bir oluşum kurdu.

ABD Suriye’nin geleceğini terör örgütüyle hazırlıyor!

Abdullah Öcalan posterlerinin ve PKK simgelerinin ortadan kaldırılarak kurulan oluşuma, ‘Gelecek Suriye Partisi’ (Hizbul Suri Müstakbel/HSM) adı verildi.

Bölgedeki siyasi hareketliliği takip eden uzmanlar terör örgütünün yaptığı isim değiştirme hamlesinin ABD’nin tavsiyesi olduğunu belirtiyor. Bilindiği üzere ABD daha önce Türkiye’nin tepkilerini dindirmek için terör örgütü unsurlarına SDG’yi kurdurmuştu.

ABD sahiplendi

Kongreye Suriye’nin her bölgesinden 800 temsilci ve 100 civarında siyasi parti toplumsal kurum ve meclisten gelen kişilerin katıldığı ifade edildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heathet Nauert, partinin çoklu bir etnik yapıdan oluştuğunu ve o bölgenin yapısını temsil ettiğini düşündüklerini söyledi. Max Martin başkanlığındaki ABD Dışişleri Bakanlığı heyeti ve General Paul Funk başkanlığındaki bir grubun son iki ayda bölgeye yaptığı ziyaretler basına yanmıştı.

Başkanı Arap sekreteri Kürt

Partinin başkanlığına Arap kökenli İbrahim Kaftan, genel sekreterliğine ise 2016’da YPG/PYD saflarına katıldığı öğrenilen Kürt kökenli Hefrin Halaf seçildi. Halaf, örgütün sözde Cezire kantonun ekonomi komisyonu başkanıydı.

Haberin Devamı