Gazete Vatan Logo

ABD IŞİD'in başkentine yapılan saldırıyı kınadı

ABD, Esad rejiminin Rakka'ya düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivili hedef almasını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de Esad rejiminin Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin ölümüne neden olmasını kınadı.

Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, "Esad rejiminin dün Rakka'da çok sayıda sivilin ölümüne ve yerleşim alanlarının yıkımına yol açan hava saldırılarına dair haberlerden dehşete düştük. Rejimin sivillere yönelttiği şiddeti ve devam eden insan hakları suistimalleri ve uluslararası hukuku ihlallerini mütemadiyen kınadık" ifadesini kullandı.

Esad rejiminin Suriyeli sivilleri katletmeyi sürdürmesinin insan hayatını vurdumduymaz şekilde hiçe saydığını bir kez daha gösterdiğini belirten Psaki, şunları kaydetti:

"Esad'ın tüm meşruiyetini uzun süre öncesinden yitirdiği ve Suriye rejiminin Suriye halkına karşı uyguladığı barbarlık ve zulümden dolayı sorumlu tutulması gerektiğini net biçimde ortaya koyduk. Suriye muhalefetini desteklemeye ve şiddeti sona erdiren, tüm Suriyeliler için özgür ve haysiyetli bir geleceğe kapıyı açan bir siyasi çözüm doğrultusunda çalışmaya olan bağlılığımız sürüyor."

Haberin Devamı

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Rakka kentine düzenlediği hava saldırısında ölü sayısının 130'a yükseldiği, yaşamını yitirenler arasında kadın ve çocukların da yer aldığı bildirilmişti.