Gazete Vatan Logo

ABD'den Türkiye'ye yardım

ABD, Suriye’ye komşu ülkelere sığınmacılar için ek yardım yapacağını açıklayarak, Türkiye’ye 47.4 milyon dolar yardımda bulunacağını bildirdi.

ABD Amman Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler’in çağrısı üzerine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımı artıracağını duyurdu.

Ülkelerindeki iç savaş nedeni ile yaklaşık 6.5 milyon Suriyelinin yerinden edildiği bilgisi verilen açıklamada, BM’ye göre Suriye’de yaklaşık 11 milyon kişinin yerinden edildiğinden, açlıktan ve iç savaş nedeni ile yardıma muhtaç halde olduğu hatırlatıldı.

ABD’nin Suriye krizinden etkilenenler için yaklaşık 500 milyon dolar ek yardım yapacağı bildirilen açıklamada, yardımın 240 milyon dolarının krizden etkilenenlere, 30 milyon dolarının insani yardım dernekleri aracılığı ile Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerine ve 250 milyon dolarının da Suriyeli sığınmacıların barındığı komşu ülkelere verileceği bildirildi.

Açıklamada, Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Lübnan’a 103.8 milyon dolar, Ürdün’e 56.7 milyon dolar, Türkiye’ye 47.4 milyon dolar, Irak’a 29.7 milyon dolar ve Mısır’a da 15 milyon dolar yardım yapılacağı belirtildi.

- Irak krizden etkilenenlere ABD’den 48 milyon dolar yardım Öte yandan açıklamada, ABD’nin Irak’taki çatışmalar nedeniyle yerinden edilen ve komşu ülkelere sığınanlara 48 milyon dolar yardım yapılacağı açıklandı.

Ülkelerindeki çatışmalar nedeni ile 1.8 milyon Iraklının yerinden edildiği kaydedilen açıklamada, yerinden edilen Iraklılar için insani yardım kuruluşlarına 36 milyon dolar yardım verileceği belirtildi.

Açıklamada, ülkesindeki çatışmalar nedeni ile Lübnan, Ürdün ve Suriye’de bulunan Iraklılara, insani yardım dernekleri aracılığı ile yaklaşık 11 milyon dolar yardım sağlayacağı aktarıldı.

Haberin Devamı