Gazete Vatan Logo

ABD’den Sisi’ye sevgilerle...

ABD’den Sisi’ye sevgilerle...

ABD iki gün içerisinde 8 adet F-16 savaş uçağının Mısır’da darbeyle iktidarı ele geçiren Sisi’ye teslim edileceğini duyurdu.

ABD IŞİD’le mücadelesinde Mısır’a destek olmak için F-16 jesti yapma kararı aldı. Block 52 tipinden olan 8 yeni F-16’nın Teksas’taki Fort Worth hava üssünden hareket edeceği, Cuma günü akşamına kadar Mısır Hava Kuvvetleri’nin filosuna katılmasının beklendiği bildirildi. Yeni uçakların tesliminin ABD yönetiminin son dönemde Mısır ile 30 yıldır devam eden stratejik ortaklığını güçlendirmek için attığı adımlardan biri olduğunu ifade eden bildiride, önümüzdeki baharda Mısır’a 4 adet F-16 daha verileceği, ABD’nin Mısır ordusu için onarım bakım hizmetini sağlamaya, Mısırlı pilotlara eğitim vermeye devam edeceği belirtildi.
Mursi’den sonra durmuştu
ABD, Haziran 2013 tarihinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbe ile devrilmesinin ardından Mısır’a verdiği askeri yardımını askıya almıştı. Geçen Mart ayında ABD Başkanı Barack Obama, 1,3 milyar dolar değerinde olan bu yardımı serbest bırakmaya karar vermişti. ABD’nin Kahire Büyükelçiliğinin yüksek düzey yetkilisi General Charles Hobbs, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Ortadoğu bölgesinde istikrarsızlık yaşanırken, Sina’daki teröristler Mısır’ın güvenliğini tehdit ediyor. Yeni uçakları Mısır ordusuna terörle mücadelesinde ek bir güç olsun diye verdik. Mısır’ı karşılıklı işbirliğimizi koruyarak, yetenek ve tecrübelerimizi paylaşarak desteklememiz, Mısır ile ilişkilerimizin ne kadar güçlü olduğunu gösterir’ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı