Gazete Vatan Logo

AB’ye rest: Hadi gözden geçirin!

Türkiye’ye ağır eleştiriler yönelten ve üyelik sürecini gözden geçirmekle tehdit eden Avrupa’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geç kaldınız ya. Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin nihai kararınızı verin” dedi

AB’ye rest: Hadi gözden geçirin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenecek MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’ne katıldı. “Kardeşlerim maalesef batının doğuya bakışını hâlâ oryantalizm anlayışı belirliyor. Ne yaparsanız yapın, ekonomik kültürel olarak ne kadar ileri giderseniz gidin, batının gözünde ikinci sınıf olmaktan kurtulamazsınız” diyen Erdoğan, yarım asırdır süren AB üyelik sürecine dikkat çekti. Erdoğan şöyle devam etti:

Görmüyor musunuz son zamanlarda olanları? Bu ülkenin içinde yaşayan Kandil’deki teröristlerin, PKK’nın parlamentodaki uzantılarına yönelik yargımızın attığı bir adım var. Yargı görevini yaparken, bunların bir kısmı kaçıp batıya gitti mi? Bakıyorsunuz, batının yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye batının teröristlerine kapısını açacak olsa acaba bunların duruşu nasıl olurdu? Bu bumerang gibi sizi vuracaktır ve çok kötü vuracaktır.

‘Bu iki yüzlülüktür’

Böyle sakat bir anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu iki yüzlülüğün ta kendisidir. Dürüst olun dürüst. Bir çok ülke için önemsenmeyen şartlar, konu Türkiye olunca vazgeçilmez hale geliyor. Bunun son örneğini, vize muafiyeti görüşmelerinde yaşandı. Utanmadan sıkılmadan kalkmış ne diyorlar? ‘Türkiye’nin AB sürecini gözden geçirmeliyiz...’ Geç kaldınız ya. Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin nihai kararınızı verin. Eğer Türkiye terörle haysiyetli mücadele ediyor diye, siz AB müzakereleri konusunda gözden geçirecekseniz geç kaldınız. Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz.

Haberin Devamı

‘Gelsin PKK sizi kurtarsın’

“Biz kapıları açtık, gelin dedik ne yapacaksanız siyasette yapın. Anladılar mı bunu, anlamadılar? Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor ya... Sen diyor ‘beni sorguya çağıramazsın.’ Kimsin sen ya? Dokunulmazlığın kaldırılmış, elbette yargı seni sorgulayacak. Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. E gelsin onlar sizi kurtarsın.”

‘Nazi’ tepkisi

“Biz şunu da biliyoruz, hangi ülke bu teröristlere silah veriyor, bunları biliyoruz. Hepsinin adresi bizde, şu anda biliniyor. Utanmadan arlanmadan ellerinden damlayan kana aldırmadan nasırlaşmış yüreklerini görmeden bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Varsa yoksa Nazi, tam kendisi sizsiniz. Nazi zihniyeti doğuda değil batıda ortaya çıkmış ve felaketlere yol açmış bir zihniyettir. Avrupa’da Neo Nazi hortlamışken, Türkiye’ye Nazi benzetmesi yapmak ancak bir hezeyanın eseri olabilir. İmkanlarınız teröristlere dahi sahip çıkacak kadar genişse, neden mültecilere kapılarınızı kapatıyorsunuz? Tabi biz bunların asıl niyetlerini biliyoruz. Dertleri Türkiye’nin başını ağrıtmak. Terörist yardakçılarını saraylarında ağırlamalarının başka bir izahı yoktur. Kendi ülkesinde sağa sola hırlayan terörist yardakçıları, Avrupa’daki saraylarda süklüm püklüm ağırlanmaktan gurur duyuyorlar herhâlde.”

Haberin Devamı