Gazete Vatan Logo

AB’den skandal sözler: FETÖ terör örgütü değilmiş!

Reuters’a konuşan Avrupa Birliği Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, AB’nin FETÖ’yü terör örgütü olarak görmediğini söyledi

AB’den skandal sözler: FETÖ terör örgütü değilmiş!

Türkiye ile AB arasında terörle mücadele konusunda düzenlenen yıllık diyalog toplantısı için Ankara’yı ziyaret eden Avrupa Birliği’nin (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Türk yetkililerle terörle mücadele alanındaki mevcut işbirliği, bunu geliştirmenin yolları, yabancı savaşçılar ve işbirliğini artırmak üzere yapılması gereken yasal düzenlemeler konusunda temaslarda bulundu. Gilles de Kerchove, “Temaslarımız sırasında, ‘AB yeteri kadar adım atmıyor’ gibi bize yardımcı olmayan eleştirileri bir kenara bırakıp terörle mücadele işbirliğimizde ilerleme sağlamamıza yardımcı olacak somut alanları belirlemeye çalıştık. Bize yardımcı olacak olan şey, PKK, DEAŞ, DHKP-C ve genel olarak terörle mücadelede daha etkin olabilmemiz için somut işbirliği alanlarını bulmak olacaktır” dedi.

‘Güçlü kanıtlar gerekli’

Türkiye ile AB arasında son terörle mücadele diyalog toplantısının geçen yıl 15 Temmuz darbe girişiminden bir ay önce yapıldığını belirten de Kerchove, Avrupa’nın FETÖ’ye yaklaşımını şu sözlerle dile getirdi: AB olarak Gülen hareketini bir terör örgütü olarak görmüyoruz ve AB’nin bu pozisyonunu yakın zamanda değiştirmesini de olası görmüyorum. Türkiye’nin darbe girişimiyle bağlantılı oldukları iddiasıyla bazı Avrupa Birliği ülkelerinden belirli kişilerin iadesini istemesiyle ilgili de konuşan Kerchove, “İade kararı üye ülkelerin elinde, ve çoğu zaman bağımsız yargı güçlü kanıtlara ihtiyaç duyar” dedi. Kerchove “Bir telefon uygulaması indirmek gibi dolaylı kanıtlara değil, darbe girişimiyle bağlantılı olduklarını gösteren somut, maddi kanıtlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tavuk çiftliğinde silahlar ve 1 dolar!

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgüt üyesi olduğu tespit edilen E.G. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl ve İlçe jandarma komutanlıklarınca yürütülen istihbarat çalışmaları neticesinde E.G.’nin, Bandırma’nın kırsal Edincik Mahallesi’nde kullanılmayan bir tavuk çiftliğinde saklandığı tespit edildi. Adrese baskın düzenleyen ekipler, zanlıyı gözaltına aldı. Çiftlikteki aramada, “F” serisi 1 ABD doları, bilgisayar, 4 taşınabilir bellek, 5 av tüfeği, 19 muhtelif fişek, 15 gram esrar, 11 sikke ve bir kasatura ele geçirildi. E.G.’nin jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Haberin Devamı

F-16 pilotlarına FETÖ operasyonu

Eskişehir İl Cumhuriyet Başsavcılığının, örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 11 ilin yanı sıra kent merkezinde önceden belirlenen 40’tan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında muvazzaf asker, sözde mahrem imam ve savaş pilotlarının da bulunduğu 50 kişi yakalandı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, diğer 16 şüphelinin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

13 eski Danıştay çalışanına gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay Başkanlığında görevli iken FETÖ üyeliği nedeniyle KHK ile kamu görevinden ihraç edilen 13 eski personel hakkında gözaltı kararı verdiği şu ana kadar 10 şüphelinin yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındığı, şüpheliler hakkındaki soruşturma işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

250 kişiyi şehit ettiler!

AB’nin ‘terörist değil’ dediği FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminde 250 vatandaşımız şehit düşmüş, 2 bin 196 vatandaşımız da gazi olmuştu. Darbeci pilotlar başta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olmak üzere, Gölbaşı Havacılık Dairesi, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, TÜRKSAT gibi kurumları bombalamıştı.