Gazete Vatan Logo

750 bin asker kaçağı uçuracak!

Bedelli Askerlik Platformu, 750 bin asker ve yoklama kaçağı için bedelli yasası istiyor. Platform, Başbakan’ın Dolmabahçe çalışma ofisi üzerinde pankartlı helikopter dolaştıracak

Bedelli askerlik yasasının çıkarılması için kurulan “Bedelli Askerlik Platformu”, seslerini duyurmak için sıradışı bir yöntem deneyeceklerini duyurdu. 25 yaş ve 15 bin TL ile bedelli askerlik yapmak isteyen üyeler, yasanın çıkarılması için İstanbul semalarında, Başbakan’ın Dolmabahçe Çalışma Ofisi Civarında, Basın ekspres yolunda pankartlı kullanacakları bir helikopter kiralamaya karar vererek üyelerden destek istedi. www.bedelliaskerlik.biz sitesinde ise, gülümseten yorumlar yer aldı. Kullanıcılardan biri, “On Numara olur o zaman işte. 15 bine ikna edemeyiz, bunlar helikopter tutmuş, para çok diyip 30 bine çıkarmasınlar da” şeklinde ifadeler de yer aldı.

GBT korkusu sardı

Diğer yandan platform tarafından yapılan açıklamada, sayıları 1 milyona yaklaşan “Bedelli” bekleyen kişiler arasında, Haziran ayı itibariyle asker ve yoklama kaçağı durumunda olanların sayısının da yaklaşık 750 bin civarında olduğu ifade edildi. Platform ayrıca, bu kişilerin GBT’den çekindikleri için kaçak hayatı yaşadığı, hasta çocuğunu GBT korkusu ile hastaneye götüremeyenlerin dahi olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı