Gazete Vatan Logo

7 yeni modelle rekor kıracak

Nissan, model hamlesine hazırlanıyor...

Otomotiv dünyasında Qashqai ve Juke modelleri ile yeni bir segment yaratan Nissan, model hamlesine hazırlanıyor. Marka, 2015’e kadar 7 yeni modeli piyasaya sürecek. 2013’te 20 bin adetlik satışa ulaşmayı planlayan şirket, yeni modellerin rüzgarıyla hedeflerini de yükseltti. Nissan’ın ilk etapta yenilikleri Note ve Micra oldu. Satışlarının yüzde 20’sini oluşturan modellerin yenilenmesinin önemli güç katacağını belirten Nissan Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Keskin, “Yeni Note ile 2014’te 4 bin adetlik satış hedefliyoruz. Micra’yla 3 binlik satışı yakalarız” dedi.

Akın, yeni modellerle ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni Qashqai 2014’ün ilk çeyreğinde gelecek. 7 yeni modelin etkisiyle 30 binli adetleri hedefliyoruz. Özellikle 2015’te C sınıfı hatchback’le çok iddialı olmayı planlıyoruz.”

Squash topundan esinlendi

Yenilenen Nissan Note, 41 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Araçta, 80 beygir gücünde 1.2 litre benzinli ve 90 beygirlik 1.5 litre dizel motor yer alıyor. Her iki motor manuel şanzımanla donatıldı. Eski jenerasyona göre daha sportif çizgilere sahip olan yeni Note’un tasarımında squash sporundan esinlenilmiş. Aracın yan tarafı, güçlü dinamizm katan ve adını kortta hızla hareket eden bir squash topundan esinlenerek alan Squash Çizgisi ile farklılık yaratıyor.

Haberin Devamı