Gazete Vatan Logo

6. sezonda dünya bu Türk'ü konuşacak

Kıbrıs asıllı Türk oyuncu olan Tamer Hassan, Game of Thrones'un yeni sezonunda diziye katıldı. Hassan dizide Türk-Moğol halklarına benzerliğiyle dikkat çeken Dothraki liderlerinden birini canlandırcak.

6. sezonda dünya bu Türk'ü konuşacak

Türkiye'de çok tanınmıyorsunuz. Kimdir Tamer Hassan?

Londra doğumluyum, Kıbrıs asıllı Türküm. Bugüne kadar kırkı aşkın dizi ve filmde yer aldım. Kariyerime Hollywood'ta devam ediyorum ama beni Türkiye maalesef iyi tanımıyor. İki çocuk babasıyım. Eşim ile 28 yıldır evliyim..

Kariyerinizde nerelerde rol aldınız?

18 yıldır oyuncuyum. NCIS'da Agah Bayar rolünde oynadım. 24'te Basher rolü benimdi. Titanların Savaşı, Batman Begins (Batman Başlıyor), Goal 3, Eastern Promises (Şark Vaatleri), Murder City, No Way Out gibi 40'a yakın dizi ve sinema filmde oynadım..

Sizi Antonio Banderas'a benzetiyorlar.

Evet benzetiyorlar.. Bir Antonio Banderas'a bir de Stevan Seagal'a.. Bu ikisi çocuk yaparsa herhalde ben çıkardım.. (gülüyor)

Peki bu benzerlik avantaj sağlıyor mu?

Onlara sağlıyor mu bilmem ama ben oyunculuğumla varım.

Nasıl katıldınız Game of Thrones'a?

18 yıldır oyuncuyum. NCIS dizisinden sonra Hollywood'ta çalışmaya başladım. Türkiye beni tanımasa da ben bir film yıldızıyım, karakter oyuncusuyum. İşimi de iyi yaptığıma inanıyorum. Los Angeles'taki menajerim aracılığıyla bana teklif geldi. Görüşmelerden sonra diziye dahil oldum.

Haberin Devamı

Yapımcılar her şeyi tüm oyunculardan gizliyor. Senaryonun tamamını kimseye vermiyorlar

Game of Thrones izler miydiniz?

Daha önce ilk sezonu izlemiştim. Diziye dahil olunca 2'nci sezondan itibaren tüm bölümleri izledim.

Hangi rölü oynayacaksınız?

Ben altıncı sezonda katıldım diziye. Büyük bir heyecanla tüm dünya yeni sezonu bekliyor, bu beni de heyecanlandırıyor. Çünkü bu sezonda çok şey değişecek. Biz oyuncular hala tüm senaryoyu bilmiyoruz. Ben Dothraki'lerden birini canlandırıyorum. Ama hangi karakter bunu gizlilikten dolayı söyleyemem.

Dothraki'ler Türk -Moğol benzeri halk, at üstündeler sürekli.. Sizin de Türk olmanız bu rölü almanızda etkili oldu mu?

Türk- Moğol halklarına benzeyen, senaristlerin yarattığı bir halk olan Dothraki'lerden birini canlandırmamda bir Türk olmanın etkisi vardır kesin. Ama cast sırasında benim kim olduğum, etnisitem önemli değildir. Aktör olarak neleri başardım buna bakarlar.. Türk görünüşüm önemlidir ama asıl başarılarıma baktıklarını biliyorum..

Haberin Devamı

Kadir İnanır benim idolüm

Türkiye'de dizi ya da film projelerine dahil olmak ister misiniz?

Türkiye'de hayalim Kadir İnanır ile bir film çekmek. O Türk Robert De Niro'dur. Benim çocukluk idolüm, kahramanım Kadir İnanır.. Bir de Kıvanç Tatlıtuğ'u beğeniyorum. O benim gibi çirkin değil..

Jon Snow yaşıyor mu onu Allah bilir!

Biraz spoiler verir misiniz? Tüm dünya merak içinde, Jon Snow yaşıyor mu?

Kit ile (Harington) sahnelerim yoktu. Sadece bekleyip göreceksiniz.. Allah bilir!

Peki sizin rolünüzü anlatır mısınız?

Tek bildiğim çok fena bir şekilde öleceğim. Ama kaçıncı sezon olacak onu bile söylemiyorlar. Yapımcılar her şeyi tüm oyunculardan gizliyor. Senaryonun tamamını kimseye vermiyorlar. Tek sayfa veriyorlar okuyup oynuyoruz. Sonra yine bir sayfa alıyoruz... Çok ciddi bir gizlilik var.

Kaç bölümde oynayacaksınız?

Kaç bölümde oynayacağımı söyleyemem. Ama beni öldürmediler 6'ncı sezonda. Herkes öldü ama ben ölmedim dizide. Hollywood'takim menajerim de telefon açtı "tamam mı, devam mı" diye ama onlara da bir cevap veremedim. Her şey üst düzey gizlilik içinde ilerliyor.

Haberin Devamı

Dothraki dilini öğrendim

Nasıl hazırlandınız Dothraki savaşçısı rölünü oynamaya?

Altı aydır Dothraki dilini öğreniyorum, ders alıyorum bunun için. Çok zor bil lisan. Bu dil yaşayan bir dil değil, senaristin yarattığı Game of Thrones'ta üretilen bir lisan. Benim dilim Dothraki diline döndü bu da kalıcı olmamda etkili oldu. Aksan yok, hiçbir yanlış olmamalı konuşurken bu nedenle. Her gün hocamız tek tek kelimeleri öğretiyor. Bir Söylenişi Arapça, Türkçe, Almanca, Rusça karışımı bir şey. Benim dilim döndü bu lisana. Bir kelimeyi yanlış telaffuz ettiğimizde inandırıcılığı kayboluyor rolün. Bu yüzden çok ciddi çalışıyorum, sayfalarca kelime öğrendim..

İlk Türk Bond olmak istiyorum

Gelecek adımınız ne olacak?

James Bond'u değiştirmek istiyorlar. Hep İngiliz oldu Bond bugüne kadar.. Artık 2016'dayız, Daniel Craig "Artık bir siyahi Bond olabilir demişti" ben de bir Türk Bond neden olmasın diyorum.. Biz türkler bir kampanya başlatabiliriz Türk James Bond Tamer Hassan olsun diye. (gülüyor)

Haberin Devamı

Hollywood starı gibi kazanıyorum

İyi kazandınız mı Game of Thrones'tan?

Kaç lira aldığımı söyleyemem ama Türkiye'deki ve Amerika'daki bütçeler farklıdır. Bunu söylemek doğru olmaz. Sonuçta Hollywood starıyım, tabii ki iyi paralar kazanacağım.. Bu dünyada fakir fukara var, bu yüzden para konuşmayı sevmem..