Gazete Vatan Logo

6 Ocak Pazartesi Sivas’ta okullar tatil mi? Sivas Valiliği’nden açıklama geldi mi?

6 Ocak Pazartesi Sivas’ta okullar tatil mi? sorusu kar yağışının hayatı felç edilmesinden sonra Sivas’ta öğrenciler ve veliler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Öğrenciler ve veliler, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Valilikten gelecek "okullar bugün tatil" haberine kitlenen Sivaslıların beklediği haber geldi. İşte 6 Ocak Pazartesi Sivas’ta tatil edilen ilçeler…

6 Ocak Pazartesi Sivas’ta okullar tatil mi? Sivas Valiliği’nden açıklama geldi mi?

6 Ocak Sivas’ta okullar tatil mi? Sivas Valiliği bugün okulları tatil etti mi? Sorusuna yanıt aranıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan güçlükler Sivas’ta öğrencilerin ve veliler tatil haberi araştırmasına neden oldu. Peki, Sivas Valiliği açıklama yaptı mı? İşte 6 Ocak 2020 Pazartesi Sivas tatili ve hava durumu hakkında yapılan açıklamalar...

SİVAS’IN İMRANLI İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Sivas’ın İmranlı ilçesinde kar nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Sivas’ta İmranlı ilçesi Kaymakamlığı, etkili olan kar yağışı nedeniyle, kapalı köy yolları ve oluşabilecek buzlanma olayları dikkate alınarak okulları 6 Ocak Pazartesi günü 1 gün süre ile tatil etti. Bir günlük tatilin ilçe genelinde geçerli olduğu belirtildi.

SİVAS'TA 251 KÖY YOLU KAR NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 251 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 15, ilçelerden Akıncılar'da 10, Gemerek'te 6, Gürün'de 12, Hafik'te 30, İmranlı'da 65, Kangal'da 17, Suşehri'nde 40, Şarkışla'da 11 ve Zara'da 45 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Sivas-Malatya kara yolu Yağdonduran geçidinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Zaman zaman tipinin de etkili olduğu bin 750 rakımlı geçitte sürücüler zor anlar yaşıyor.

Karayollarına bağlı ekipler, geçitte kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

SİVAS'TA KAR NEDENİYLE 150 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 150 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 10, ilçelerden Divriği'de 28, Gemerek'te 6, Gürün'de 12, İmranlı'da 45, Kangal'da 10, Suşehri'nde 10, Şarkışla'da 1, Ulaş'ta 3 ve Zara'da 25 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan il merkezinde ise soğuk hava etkili oluyor.