Gazete Vatan Logo

52 dakikada 3 istifa

Başbakan Cameron’ın beklenmedik seçim zaferi, muhalefet partilerinde tam bir şok etkisi yarattı. Muhalefetin 3 lideri, sonuçların açıklanmasıyla birlikte 52 dakika içerisinde birer birer istifa ettiklerini duyurdu.

Aday olduğu bölgeden seçilemeyen UKIP lideri Nigel Farage seçim yenilgisi nedeniyle istifasını açıklayan ilk parti başkanı oldu. Farage’ın ardından iktidar ortağı Liberal Demokratlar’ın lideri Nick Clegg ve İşçi Partisi lideri Ed Miliband de görevinden ayrıldı.

Geri dönecek

Miliband, 17 yaşında katıldığı İşçi Partisi’nin lideri olma ‘ayrıcalığına sahip olduğu’ için partiye teşekkür etti ve ailesiyle vakit geçirmek için sabırsızlandığını söyledi. Partisine geri döneceği sözünü veren Miliband, “Mücadele devam ediyor” dedi. Yeni lider seçilinceye kadar Miliband’in yardımcısı Harriet Harman geçici olarak bu görevi üstlenecek.

İktidarın küçük ortağı Liberal Demokrat Parti’nin lideri Clegg de istifa konuşmasında, “Bu seçimlerin Liberal Demokratlar için fevkalade zor olmasını zaten bekliyordum” dedi. Arkadaşlarının parlamentodaki sandalyelerini kaybetmeleri için ‘çok üzücü’ diyen Clegg, sonuçların tahmin edebileceğinden çok daha ezici olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı