Gazete Vatan Logo

500 milyonluk dövmeyi kim yaptırdı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz cumartesi vergi yüzsüzlerini açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığının sitesinde yayınlanan listede çok ilginç bir isim var.

facebook twitter digg e-posta yazdır Maliye Bakanlığı, 30.11.2014 itibariyle vergi borcu 1 milyon TL'yi aşan ve ödemeyen mükelleflerin listesini açıkladı. Gelirler İdaresi'nin internet sitesinde yayımanan açıklamada, "1.000.000 TL'yi Aşan Vergi ve Ceza Borcu Bulunan Mükelleflerin Listesi" ile "01.06.2013-31.05.2014 Tarihleri Arasında Kesinleşen ve Toplam Miktarları 1.000.000 TL'yi Aşan Tarhiyatlara İlişkin Liste" kamuoyunun bilgisine sunulmuştur" dendi.

O listenin açıklanmasından sonra Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu 82. sırada bulunan isme dikkat çeken bir yazı yazdı.

İşte o yazı;

VERGİ YÜZSÜZLERİ'NİN 82'NCİSİ BAKIN KİM ÇIKTI?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Vergi yüzsüzlerini herkes tanımalı, bunlar 77 milyona borçlu" diye açıklama yaptı ya, pazar sabahı ilk işim listeye göz atmak oldu. Adamlar 'yüzsüz' olduğu için hiçbirini tanıyamadım. Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı 1 milyon ve üstünde vergi borcu olan 14 bin 247 mükellef arasında 82'nci olan biri dikkatimi çekti.

Devlete olan 88 milyon 448 bin 692 lira vergi borcuyla 'Vergi Yüzsüzleri' listesinin 82'nci sırasında yer alan Kenan Engin'in yaptığı iş...

DÖVMECİ ÇIKTI

Haberin Devamı

'Vergi Yüzsüzleri' listesi İmarbank ve Adabank'ın müflis sahibi Kemal Uzan'ın bile üstünde olan bu adamın yaptığı iş ne biliyor musunuz? Beyoğlu Vergi Dairesi'nin mükellefi olan Kenan Engin'in yaptığı iş şu: 'Başka Yerde Sınıflandırıl-mamış Diğer Hizmet Faaliyetleri (Dövme ve Piercing Hizmetleri, vb.)'

BU KADAR DÖVMEYİ KİM YAPTIRDI

Beyoğlu'ndaki bir piercing ve dövmecinin devlete 88.4 milyon lira vergi borcu olduğuna göre, düşünebiliyor musunuz yaptığı ciroyu? Kaba bir hesapla 250 milyon lira kâr, 500 milyon lira ciro demektir bu! 77 milyon insanın yaşadığı bir ülkede kaç milyon insan dövme ve piercing yaptırmış olabilir ki! Piercing ve dövme yaptıranların fiş ve fatura alma alışkanlığı olduğunu da sanmıyorum.

Haberin Devamı

Peki nasıl oluyor da oluyor bu?