Gazete Vatan Logo

5 Soruda Çukurova Tower

Kartal'da yükselen Çukurova Tower'da iki alternatifli kampanya devam ediyor.

5 Soruda Çukurova Tower

Kartal'da yükselen, lokasyonu ve mimarisiyle de dikkat çeken Çukurova Tower hakkında tüm merak edilenleri Çukurova Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Nuray Yıldız'a sorduk.

Bengü Öner: Çukurova Tower’ın diğer projelerden farkı ne?

Nuray Yıldız: Çukurova Gayrimenkul tarafından Anadolu Yakası’nda hayata geçirilen, adalar ve deniz manzarasıyla ilgi odağı olan 36 katlı rezidans projesi Çukurova Tower, Kartal’ın en yüksek binası olma özelliğine sahip.

Çukurova Tower'da yeşil alan ve sosyal tesisler projenin yüzde 90'ını oluşturuyor.

Çukurova Tower’ın dış cephesinde kullanılan çevreci malzemeler sayesinde karbon salımı da en aza indiriliyor. Ayrıca dış cephedeki gri, siyah, bej, ahşap, metal, su ve çim yeşili renkleri projenin çevreye dost konseptini destekliyor.

Enerji tüketimini azaltan ısı yalıtımı, karbondioksit salınımını kontrol altında tutan sensör sistemi gibi çevreye duyarlı özellikleriyle dikkat çeken Çukurova Tower,3.4 metrelik kat yüksekliği vemekana maksimum ışık sağlayan cam seçimi ile ferah ve aydınlık bir yaşam alanı sunuyor. Stüdyo ve 1+1’lerde birbirinden ayrıştırılabilen salon ve Amerikan mutfak, 1+1’lerde bile geniş tutulan yatak odaları da dairelerdeki ferahlık hissine katkı sağlıyorCam yüzeylerde bulunan özel kaplama ile de konfor artırılıp ısıtma ve soğutma maliyetleri düşürülüyor.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Projenin özellikleri neler? Daire seçenekleri, teslim tarihi ve sosyal olanaklardan bahsedersek?

Nuray Yıldız: Çukurova Tower, çeşitli büyüklüklerde ve özellikte dokuz farklı tipte 253 konuttan ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Çevresiyle ve gelişmekte olan Kartal bölgesiyle uyum içinde tasarlanan Çukurova Tower'dastüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor. Stüdyo daireler 42 metrekare, 1+1 daireler 64 ve 70 metrekare, 2+1 daireler 93, 107 ve 108 metrekare, 3+1 daireler ise 147 ve 169 metrekare brüt kullanım alanına sahip.

Modern tasarım anlayışının etkileriyle tasarlanan Çukurova Tower’ın konumlandırmasına ve cephe derinliğine büyük önem verildi. C-40 beton kullanılan ve yerden ısıtmalı olan Çukurova Tower’da daireler dekorasyonlu ve ankastre beyaz eşyalı olarak teslim ediliyor. Her ayrıntısında modern tasarım ve kalitenin izlerini yansıtan dairelerde kapılar Dortek, mutfaklar Vanucci, ankastreler Franke, banyo seramikleri Serra, vitrifiyeler E.C.A Serel markaları imzalı.

Haberin Devamı

Çukurova Tower’ın dış cephesi ise uluslararası standartlara sahip ısı, su ve ses yalıtımının yanı sıra hava geçiren ve yanmayan, enerji tasarruflu kaplama malzemesi Alpolic/frkompozit levhalar ile döşendi. Dünyada birçok önemli projede kullanılmış bu malzeme aynı zamanda New York’ta İkiz Kuleler’in yerine yapılan kulelerde de kullanıldı. Dış cephe yalıtımında da Eyfel Kulesi gibi dünyanın önemli projelerinde kullanılan Rockwool taş yünü tercih edildi.

Çukurova Tower’da yer alan açık havuz, güneşlenme terası, sauna, fitness ve wellness merkezi, hayatın keyiflerinden yararlanmak isteyenlere hitap ediyor. Tesisteki yürüyüş parkuru, tenis kortu, basketbol sahası ve spor merkezi, sporu günlük yaşamının bir parçası haline getirenlere kolaylık sağlıyor. Çocuk oyun alanları, sinema salonu, kafe-bar, bilardo ve oyun salonu da eğlenceyle yaşamı buluşturuyor.

Haberin Devamı

Kayın ve gürgen ağaçları altında tasarlanmış piknik alanı, spor alanının çevresindeki ıhlamur ağaçları, girişte ve açık otopark çevresindeki çimenler üstündeki çiçek dokusu ile Çukurova Tower’da yeşile bolca yer veriliyor. Puset ve engelli rampaları, konutlara doğrudan geçiş olanağı sunan ev sahibi ve misafir otoparkı, Back-Up tarafından sunulan 7/24 konut yardımı ve concierge hizmetlerinin bulunduğu Çukurova Tower’da toplantı odaları da yer alıyor.

2012 yılının Temmuz ayında inşaatına başlanan projemizin Ekim 2014 olan teslim tarihini üç ay öne çektik. Ağustos ayında teslime hazırlanıyoruz.

Bengü Öner: Lokasyon neresi? Ulaşım imkânları nasıl olacak?

Nuray Yıldız: Çukurova Tower’ı öne çıkaran ve özel kılan bir başka özellik dekonumu. Merkezi lokasyonu ve nitelikleriyle oturmak için konut arayanların yanı sıra yatırımcılardan da yoğun talep gören Çukurova Tower, dünyanın en büyük Adliye Sarayı olan Kartal Adliye’sine 3 kilometre, Kadıköy-Kartal Metro durağına ise 600 metrelik yürüme mesafesinde konumlanıyor. Bağdat Caddesi’ne 15, köprülere 20 dakika uzaklıkta olan proje, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 15 dakikalık mesafede, Kartal-Pendik Deniz Otobüsü İskelelerine de 5-10 dakikalık uzakta.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Çukurova Tower'da Fiyatlar ne kadar?

Nuray Yıldız: Örnek daireleri ziyarete hazır olan Çukurova Tower’ınstüdyo daireleri 179 bin TL, 1+1'leri 255 bin TL, 2+1'leri 390 bin TL, 3+1'leri ise 600 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Teslim için geri sayımın başladığı 36 katlı Çukurova Tower’da son 36 daireye özel “Son Şans” isimli iki alternatifli bir kampanya düzenledik.

İki alternatifli kampanyada ilk seçenek, konut tutarının yüzde 25’i kadar peşinatı Aralık ayında ödemek, geri kalan yüzde 75’lik kısım içinse projeye özel faiz oranlarıyla ve 120 aya varan vadelerle kredi almak. Bir diğer alternatifte ise peşinatın yüzde 5’i hemen, yüzde 30’u teslimde ödenip kalan yüzde 65’lik kısım için alınacak banka kredisi bir yıl ertelenebiliyor.

Bengü Öner: Çukurova Tower’da yatırımcının kazancı ne olacak?

Nuray Yıldız: Çukurova Tower,İstanbul’un yeni cazibe merkezi Kartal’da yer alması, ulaşım araçlarına yakın konumu, adalar ve deniz manzarası avantajı ve projenin sahip olduğu özellikler sayesinde konut arayanların yanı sıra yatırımcıların da dikkatini çeken bir proje. Çukurova Tower’ın katma değeri yüksek yeni bir yaşam alanı sunan tüm bu özelliklerine ek olarak sunduğumuz kampanyalarla yatırımcılar ayrıca kazançsağlıyor. Kartal bölgesi son zamanlarda çok daha hızlı gelişmeye başladığı için bundan sonraki süreçte de yatırımcılar için çok kârlı bir yatırım olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca Çukurova Tower yüzde 1 KDV diliminde yer aldığı için de çok avantajlı.