Gazete Vatan Logo

5 milyarlık yatırım müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım dün Siirt ve Şırnak’ta mitingler düzenledi. Yıldırım, “Siirt 15 sene önce ihracat yapmıyordu, Siirt geçen sene 28 milyon dolar ihracat yaptı.

5 milyarlık yatırım müjdesi

Siirt bakır işleme fabrikası kuruluyor. 5 Milyar TL’lik yatırım yapılacak, 5 bin kişi istihdam edilecek. Siirt her şeyin en güzeline layık, Siirt’e 5 tane hastane yaptık. Şimdi Eruh’a da hastane yapıyoruz. Değerli kardeşlerim Siirt gibi bir ilimizde ne kadar ambulans vardı? 1 tane vardı sadece, o da çalışmıyordu. Sık sık arıza yapıyordu, 43 tane var, 43 tane. Siirt’in içme suyu problemini de çözdük. Siirt’e 15 yılda 8 milyar lira yatırım yapmışız” dedi.

‘Siirt kararını vermiş’

Coşkulu kalabalığa “Siirt işi bitirmiş, enişteyi Cumhurbaşkanı yapmaya karar vermiş” diye seslenen Yıldırım, “Ama bizi unutmayın; Ak Parti güçlü olacak, Meclis güçlü olacak” dedi. Yıldırım, “Farklılıklarımız her zaman bizim zenliğimizdir. Farklılıklarımız olabilir ama unutmayalım gözlerimizden akan yaşın rengi aynıdır, acımız, sevincimiz ortaktır. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü her zaman muhafaza edeceğiz. Güvenlik esastır ama güvenlik uğruna özgürlüklerden vazgeçmek yoktur. Kürtlüğünüz ile iftihar edin, Arap iseniz övünün ama bir şeyi unutmayalım; ay yıldızlı bayrağımız aynıdır, tek vatan gerisi bizim zenginliğimizdir. Değerli kardeşlerim, PKK denilen proje örgütün, bölücü örgütün Kürtler diye bir sorunu yoktur. Terör sorununu ele alırken, sivil vatandaşları ve teröristleri birbirinden tamamen ayırıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Dağa çıkışlar bitti’
Başbakan Binali Yıldırım, bölgede terörden en fazla acıyı Kürtlerin çektiğini, çocukların kandırılıp dağa çıkarılarak en fazla bölge insanına zarar verildiğini belirterek, “Dağa çıkışlar bitti. Yavrularımız yönünü dağa değil, geleceğe bakıyor. Çünkü, dağda gözyaşı, zulüm var. Bu bölgenin çocukları okumasın diye, geri kalsın, cahil kalsın diye okulları yakan kim; bu alçaklar değil mi? Yolları, tünelleri bombalayanlar, iş makinelerini yakanlar, işçileri, çalışanları kaçıranlar bunlar değil mi? Bu alçak bölücü örgüt, en büyük zararı kime verdi? Evladı dağa çıkarılmış ananın çocuğuna hasretini kim dindirebilir? Kalem tutması gerek ellere silah verenlerden hesap sorma vakti geldi” dedi.

Haberin Devamı