Gazete Vatan Logo

5 ayrı il aynı acı!

Mardin’in Savur ilçesinde yola tuzaklı patlayıcının infilakıyla hayatını kaybeden dört şehit asker ve Şırnak’ta eve tuzaklı bombayla şehit olan polis beş ayrı ilde acıyı yaşattı

5 ayrı il aynı acı!

Ömrüm gitme...

Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin’in cenazesi memleketi Sivas’a getirildiğinde eşi Arzu Çetin, “Erdalım, aşkım ne olur gitme, yavrularını babasız bırakma. Sana ömrüm dedim, ömrümü aldılar benden” diye feryat etti. Şehidin tabutuna taraftarı olduğu Sivasspor’un forması konuldu. Cenazeye Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz katıldı..

‘Son kez dokunayım’

Jandarma Astsubay Yasin Tekin (25), Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan karayoluyla Niğde’nin Şahin Ali Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Gözyaşları içinde eşini son bir kez daha görmek isteyen 7 aylık hamile Ülkiye Tekin ise “Beni hastaneye götürdüler, ‘yaralı’ diye göstermediler. Ben onu son bir kez göreyim ne olur, son bir kez dokunayım ona” sözleriyle haykırdı.

Ağustos ayında sözleneceklerdi

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı’nın (24) Türk bayrağına sarılı cenazesi, Bursa’ya getirildi. Şehidin babası Ahmet, annesi Hacer, kız kardeşleri Şerife, Yasemin ve Hatice ile ağustos ayında sözleneceği öğrenilen Büşra, bir süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta zorlanan aile fertleri cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Hoca ağladı ilçe ağladı

Jandarma Er Mustafa Özel’in cenazesi İstanbul Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camisi’nde kılındı. Selayı okuyan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın imamın hoparlörden yankılanan ağlayan sesi tüm ilçeyi ağlattı.

Berkay’a emanet...

ŞIRNAK’ta PKK’lı teröristlerin bir evde tuzakladığı bombanın patlaması sonucu yaralanan güvenlik güçlerine yardıma giderken teröristlerin açtığı ateşle şehit olan Özel Harekat Şube’de görevli polis memuru Hıdır Gençaslan, Antalya’da toprağa verildi. Şehidin 14 yaşındaki Berkay, annesine böyle sahip çıktı.

Zırhlı araca roketli saldırı: 1 polis şehit, 2 yaralı

ŞIRNAK’ta, PKK’lıların zırhlı araca düzenledikleri roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Şırnak’ta 14 Mart’tan beri, kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Dün kent merkezindeki Vatan Caddesi üzerinden geçen zırhlı polis aracına, PKK’lılar önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda, araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine sevk edilen ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan polislerden biri, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 polis memurunun ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK’lıların etksiz hale getirilmesi için operasyon devam ediyor.

Haberin Devamı

GATA’dan da kötü haber

Nusaybin ilçesinde üç gün önce PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda ağır yaralanan Özel Harekat Polisi Kürşat İnan, tedavi gördüğü GATA’da yapılan tüm müdahelelere rağmen dün akşam şehit oldu. Şehit polis İnan memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde düzenlenecek törenle bugün toprağa verilecek.