Gazete Vatan Logo

400 çocuk Kapadokya'da buluştu

Nevşehir’in Ürgüp ilçesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Ürgüp Kaymakam Vekili Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz, Kapadokya bölgesindeki değişik okullardan öğretmen ve 400 öğrenci katıldı.

Etkinlikte öğrencilere dünya genelinde ve ülkemizde ”Dünya Mirası” olarak kabul edilen yerlerin sayısı ve özellikleri hakkında bilgi verildi.

Programa ev sahipliği yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, güzel bir etkinliğe imza atıldığını, Panasonic firmasının üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını söyledi.

Kapadokya bölgesi ve Ürgüp’ün Dünya Mirası listesine 1985’te girdiğini anımsatan Yıldız, şöyle konuştu:

”Bu bağlamda Panasonic firması kendine eş değer diğer firmaların yaptığı gibi üzerine düşeni yapıyor. Hem Ürgüp hem de Kapadokya’daki diğer belediyeler de üzerlerine düşen görevleri yapmaya çalışıyor. İnsan bazen yaşadığı çevreyi, ortamı koruma konusunda hoyrat davranabiliyor. Bu davranış hem kendisine hem de bütün insanlara zarar veriyor. Bundan dolayı insanların belirli bir yaştan sonra eğitilmesi gerekiyor.”

10 bin öğrenciye çevre eğitimi

Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ahmet Telatar da firmanın UNESCO ile gerçekleştirdiği etkinlikte, çocuklara Dünya Mirası listesinde yer alan bölgelerin korunma yollarını aşılayamaya çalıştıklarını söyledi. Telatar, iş birliği halinde olan Panasonic ve UNESCO’nun, Dünya Mirası listesine alınmış bölgelerin korunması amacıyla tüm dünyada çeşitli projelere imza attığını belirtti.

Bugün de Türkiye programının bir ayağı olan Kapadokya bölgesine geldiklerini bildiren Ahmet Telatar, çocuklara var olan kültürel mirasa sahip çıkma bilincini vermeyi amaçladıklarını kaydetti. Telatar, şöyle devam etti:

”Küçük çocuklarımız bu yaşlarda çevreyi, doğayı nasıl koruyacaklarını, nasıl sahip çıkacaklarını bugün öğrenirlerse büyüdüklerinde kendileri, yakınları ya da çocukları bu değerleri bir sonraki nesile ulaştırmak için çaba sarf edecek. Bunu bugün yapmazsak, dünyada eşi benzeri olmayan, paha biçilmez bu değerler maalesef yok olup gidiyor. Panasonic olarak 7-11 yaş arasındaki çocukları mümkün olduğu kadar eğitmek istiyoruz. Sadece Türkiye’de 27 bin ilköğretim öğrencisini eğitmek için yola çıktık. Bunun 10 bininin eğitimi tamamlandı. Önümüzdeki yıl 17 bin öğrenciyi daha eğitiyor olacağız. UNESCO ile birlikte çalışıyoruz, inanıyorum ki başarılı olacağız. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada firma olarak bu çalışmaları yapıyoruz.” Buradaki programın ardından öğrenciler Avanos ilçesine bağlı Zelve ören yerini gezerek yetkililerden bilgi alıp peribacalarının fotoğraflarını çekti. Program Ürgüp’te verilen yemeğin ardından sona erdi.

Haberin Devamı