Gazete Vatan Logo

39. Toronto Uluslararası Film Festivali başladı

Oscar'ın habercisi sayılan, sinema dünyasının en prestijli organizasyonlarından Toronto Uluslararası Film Festivali (TİFF) başladı. Sinema dünyasının prestijli etkinliği Toronto Film Festivali, Oscar'ın da habercisi... Son yıllarda Toronto'da ilk gösterimi yapılan 7 yapım, 'en iyi film' Oscar'ını da almıştı.

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen festivalin açılışı, yönetmenliğini David Dobkin'in üstlendiği ve başrollerinde Robert Duval ve Robert Downey Jr.'ın oynadığı The Judge (Yargıç) filminin gösterimi ile yapıldı.

Gala nedeniyle festival alanını saatler öncesinde dolduran binlerce kişi, kırmızı halıda yürüyen Robert Downey Jr., Robert Duval, Vera Farmiga ve diğer sinema yıldızlarına sevgi gösterisinde bulundular. Hayranlarının tezahüratlarına karşılık veren ünlüler, onlarla fotoğraf çektirip, imza dağıttılar.

Oscar'ın habercisi olarak ünlenen ve bu yıl 39'uncu kez düzenlenen Toronto Film Festivali, yarın akşamki açılış galasıyla başlayacak ve 14 Eylül'de sona erecek. Festival, birçok ünlü sinema sanatçısını ağırlayacak. 285 uzun ve 108 kısa metrajlı filmin gösterileceği organizasyona Türkiye 'den iki film katılıyor. Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kış Uykusu' filmi Ustalar kategorisinde gösterime girecek. Yönetmen Salih Karaarslan'ın 16 dakikalık 'Dondurma' adlı filmi ise kısa metrajlı filmler bölümünde yer alacak. Festivalde en çok merak edilen, en çok konuşulan 9 filmi derledik.

Haberin Devamı