Gazete Vatan Logo

33 yıl sonra yine Konya'da...

Milli görüşün partisi Saadet, 12 Eylül darbesinin gerekçeleri arasında gösterilen Konya’daki Kudüs mitinginden 33 yıl sonra, yine Konya’da bu kez Mısır mitingi yapıyor.

‘’Mısır'da yaşanan katliama sessiz kalmayın’’ sloganı ile hazırlıklarını sürdüren Saadet Partisi, hafta sonunda Konya'da miting yapacak. 17 Ağustos Cumartesi günü Konya Hükümet Meydanı'nda gerçekleşecek olan ve ‘’Büyük Mısır Mitingi’’ adı verilen etkinlik saat 17:30'da başlayacak.

33 YIL ÖNCEKİ MİTİNG

Milli Görüş 33 yıl önce de Kudüs için Konya’da miting yapmıştı. İsrail, 23 Temmuz 1980 günü Kudüs'ü ‘’Ebedi Başkent’’ olarak ilan edince, Necmettin Erbakan’ın Genel Başkanı olduğu Milli Selamet Partisi de 6 Eylül 1980 günü Konya’da "Kudüs'ü Kurtarma Mitingi" düzenledi.

Konya Belediye Başkanı MSP'li Mehmet Keçeciler'in hazırlığını yaptığı ve Erbakan'ın da yer aldığı mitinge yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Büyük çoğunluğu sarık, cübbe ve şalvar giyen kalabalık içindeki bazı kişiler, çevredeki binalara yeşil renkli boyalarla sloganlar yazdı. Cihat bayrakları açıldı. İstiklal marşı okunurken topluluktakilerin bir bölümü yere oturdu. Mitingin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, MSP hakkında soruşturma başlattı.

Mitingden 6 gün sonra 12 Eylül darbesi gerçekleşti. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Haydar Saltık, 29 Ekim 1980 günü yaptığı basın toplantısında ‘’Konya mitingi 12 Eylül'e gelinmesinde bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

Haberin Devamı