Gazete Vatan Logo

32 yıl yedi!

Ünlü ressam Bedri Baykam ve asistanı Tuba Kurtulmuş’u bıçaklamaktan yargılanan sanık Mehmet Çeliker, toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı

32 yıl yedi!

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş’u bıçakla yaraladığı iddiasıyla “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 25 yıl hapis cezası verilen sanık Mehmet Çeliker’in, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada, Baykam, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasını talep ederken; sanık avukatı, bozma ilamına direnilmesini talep etti. Esas hakkındaki son beyanları sorulan şikayetçi Baykam, ‘bozma doğrultusunda üst hadden ceza verilmesini’ talep etti.

‘Yürekten özür...’

Sanık son savunmasında, “Tuba Kurtulmuş’a yönelik direk bir eylemde bulunmadım. Ani gelişen bir olaydı. Gerek Bedri Baykam’dan, gerekse Tuba Kurtulmuş’tan candan, yürekten özür diliyorum” şeklinde konuştu.

İndirim uygulanmadı

Mahkeme heyeti, Baykam’a yönelik “Tasarlayarak kasten insan öldürme” suçunu işlediği sabit olduğundan sanık Çeliker’e önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalması, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığına göre heyet sanığı neticeden 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa, asistan Tuba Kurtulmuş için “Nitelikli kasten adam öldürme” suçundan 16 yıl ceza verildi. Sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan heyet, takdir indirimi yapmadı.

Haberin Devamı

BIÇAKLAYIP KAÇTI

18 Nisan 2011 tarihli olayda sanık Mehmet Çeliker, ünlü ressam ve asistanını rambo bıçağıyla bıçaklayarak kaçmıştı.

Fikirlerini ‘beğenmediği’ için bıçakladı

İddianameye göre,Bedri Baykam’ın 18 Nisan 2011 tarihinde Kars’taki insanlık Anıtı heykelinin yıkımı ile ilgili olarak protesto mahiyetinde eyleme konuşmacı olarak katılacağını öğrenen sanık Çeliker fikirlerini beğenmediği için ünlü ressama yönelik eyleme yapmaya karar verdi. Baykam’ın konuşmasının ardından yanına yaklaşan Çeliker, önce Baykam’ın sağ arka karın boşluğundan bıçakladı. Ardından asistanı Tuba Kurtulmuş’u da bıçaklayarak kaçtı.