Gazete Vatan Logo

3 yıl çalıştı Hopi’yi çıkardı

Daha önce Advantage, Back-Up gibi uygulamalarla dikkati çeken Cem Boyner perakende sektöründe yine çok ses getirecek bir modelle ortaya çıktı. Hedef 5 milyon kullanıcı

BOYNER Group geliştirdiği akıllı telefon uygulaması ‘Hopi’ ile alışverişte yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor. Markaları ihtiyaç ve tercihlere göre özel tekliflerle tüketicilerle buluşturacak olan Hopi ile tüketici mağazalarda anlık indirimlerden yararlanabilecek, aradığı bir ürünü fotoğrafını göndererek bulabilecek, istediği bir ürünü almadan önce en uygun fiyat araştırmasını yapabilecek, hesabında para biriktirebilecek. Hopi’nin 2015 yılı sonunda 5 milyon kişiye ulaşması hedefleniyor.

50 firma yer alıyor

Üç yıldır üzerinde çalıştıkları yeni alışveriş platformunun 1 Mart 2015’te devreye gireceğini söyleyen Boyner Group CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “7 bin 500 mağazayı bu uygulamaya uygun hale getireceğiz. Boyner Group’un 15 milyonun üzerinde kayıtlı müşterisi bulunuyor. Bu müşterilerimizin yüzde 70’i akıllı telefon kullanıyor. Akıllı telefonu olmayan müşterilerimizi de Turkcell ile yaptığımız işbirliği ile akıllı telefon sahibi yapacağız” diye konuştu.

Hopi’nin Türkiye’nin birçok lider markasının yer aldığı bir markalar koalisyonu olarak tasarlandığını ifade eden Boyner, şunları söyledi: “Sistemde ilk etapta 50 firma ile çalışacağız. Daha sonra bu rakam 80’e çıkacak. Bu sayıyı hızla arttıracağız. Akaryakıttan gıdaya, beyaz eşyadan telekomünikasyona, turizmden eğlenceye kadar tüm perakende kurluşları müşterilerimize ulaşabilecek.”

Haberin Devamı

Hopi’nin bir ödeme programı olmadığını vurgulayan Boyner, markalara ait sadakat kartlarının sisteme yükleneceğini, kredi kartı özelliğinin daha sonra devreye gireceğini belirtti.

Müşteri kelebek gibi sıkmadan tutarız

Uygulama kapsamında müşteri bilgilerinin kesinlikle gizli olacağını anlatan Cem Boyner, şöyle konuştu: “Bu konuda tüketicilerin çok ciddi şikayetleri var. Alakasız zamanlarda tüketicinin karşısına istemediği kampanyalar çıkıyor. Kimi zaman bir erkeğe kadın şapkasıyla ilgili fırsatlar sunuluyor. Bunların önüne geçeceğiz. Uygulama sadece açtığınız zaman çalışacak. Alışverişte sizin için düşünen ve saçma sapan kampanya mesajlarıyla sizi rahatsız etmeyecek bir sistem kurduk. Tüketiciyi bir kelebek gibi düşünün. Avucumuzu sıkmadan onu elimizde tutmaya çalışacağız.”

Haberin Devamı

Nedir bu HOPİ?

- Hopi akıllı telefonlara ücretsiz olarak yüklenebilecek.

- Müşterilerinin zevklerine, beğenilerine, yaşam tarzına ve ihtiyaçlarına uygun kampanyalar önerecek olan HOPİ, mağazalarda alışverişte anlık kampanyalar sunacak.

- Müşteriler beğendikleri bir ürünü, fotoğrafını çekerek veya barkodunu okutarak arayabilecek, isterse mobil telefonu üzerinden hemen satın alabilecek.

- Hopi’nin “Tazecik” özelliği ile ilk duyan, ilk kullanan olma ayrıcalığını yaşayacaklar.

- “Paracık” adlı ödül sistemiyle müşteriler alışverişleri üzerinden “paracık” kazanacak.

- Ödüllerini platforma üye markalarda x2, x3 gibi katlı değerlerde kullanabilecekler.