Gazete Vatan Logo

3 taksitte 3 milyar lira

Turkcell Genel Kurulu’nda 3 milyarlık temettünün dağıtılması kararı çıktı. Kâr payı 15 Haziran, 15 Eylül ve 15 Aralık tarihlerinde ödenecek. Genel Müdür Terzioğlu, “Bu önemli bir normalleşme süreci” dedi

3 taksitte 3 milyar lira

Turkcell’in dün gerçekleştirilen genel kurulunda 3 milyar lira tutarında temettü ödenmesi yönündeki teklif onaylandı.

Turkcell’in yüzde 51 hissesini elinde bulunduran Turkcell Holding hissedarlarının toplam

3 milyar lira tutarındaki kâr dağıtım teklifini genel kurul onayına sunmak için anlaşmaya vardığı önceki gün açıklanmıştı.

Turkcell’den Nisan ayında yapılan açıklamada, temettü teklifinin genel kurulda onaylanması durumunda kâr payının 15 Haziran, 15 Eylül ve 15 Aralık tarihlerinde 3 eşit taksitte ödeneceği duyurulmuştu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, “Alkışlarla kapanan bir genel kurul yaşadık, 3 milyar TL bir temettü kararı aldık, bu önemli bir normalleşme süreci. 3 milyar TL temettü 2010’dan bu yana şirketin net kârının yüzde 54’üne denk düşüyor. Bu temettü 3 taksitte ödenecek” dedi.

“Bir şirketin büyümesi, daha kârlı olması ve ettiği kârı hissedarı ile paylaşması kadar sağlıklı bir şey yok, bu yolda ilerliyoruz” diyen Terzioğlu, “1 milyar

Haberin Devamı

791 milyon TL öneride bulunmuştuk. Bu alt band öneriydi, yatırımcılarımız üst band olan

3 milyar TL öneride bulundular. Bu ödemeleri yapabilecek güçteyiz” diye konuştu.

Şirketin 4.5 G yatırımlarıyla da ilgili bilgi veren Kaan Terzioğlu, şunları söyledi: “Ukrayna’da 3G yatırımlarımızı hızlandırıyoruz, 4G gündeme gelecek, Belarus’ta 4G yatırımları yapıyoruz. Kıbrıs’ta da 4G gündeme gelecek. Bu yıl ciromuzun yüzde 20’sini yatırımlara ayırmış olacağız.”

Uygulamaları ilk 100’e girdi

Turkcell, uygulama marketlerinde 7 uygulama ile ilk 100’ün içinde yer aldı. AppStore ve Google Play’den son 2 yılda 53 milyondan fazla Turkcell uygulaması indirildi. Turkcell Hesabım, Dergilik, fizy, TV+, BiP, Lifebox ve Upcall uygulamaları en çok indirilen ilk 100 uygulama içinde kendine yer buldu.
“En Çok İndirilen İlk 100 Uygulama” arasında, Turkcell’in her gün ortalama
10 milyona yakın işlemin yapıldığı Turkcell Hesabım, 130’dan fazla televizyon kanalının bulunduğu TV+, aylık 140 milyondan fazla şarkının dinlendiği fizy, BiP, rehberinizde kayıtlı olmayan numaralar tarafından aradığınızda kimin aradığını gösteren UpCall, 800 milyondan fazla dijital içeriğin yedeklendiği lifebox ve dijital dergi uygulaması Dergilik bulunuyor.

Haberin Devamı