Gazete Vatan Logo

3 okulda dehşet

Mardin'den Antalya'daki Kepez Lisesi'ne nakil gelen 9'uncu sınıf öğrencisi H.H (18), tartıştığı Okul Müdürü Alim Zeybek'i karnından bıçakladı

1- Lise öğrencisi müdürüne bıçak sapladı
Mardin'den Antalya'daki Kepez Lisesi'ne nakil gelen 9'uncu sınıf öğrencisi H.H (18), tartıştığı Okul Müdürü Alim Zeybek'i karnından bıçakladı. Olaydan sonra kaçan H.H. kısa sürede yakalandı. Yaralanan Zeybek, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Zeybek'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Bu arada H.H.'nin olaydan bir kaç saat önce bir kavgaya karıştığı, polis tarafından gözetim altına alındıktan sonra kısa sürede serbest bırakıldığı ortaya çıktı. H.H'nin, daha sonra okula gelerek Zeybek'i, kendisini uyarması ve durumu ailesine bildirdiğini söylemesi üzerine bıçakladığı belirtildi.

2- Para vermeyen öğrenciyi sınıfta bıçakladı
İzmir Karşıyaka'da, 17 yaşındaki E.Y. geçen yıl kaydının silindiği Sakize Lahur İmam Hatip Lisesi'ne gidip nöbetçi öğrenciyi tehdit ederek 9-B sınıfına girdi. L.E. öğrencilerden S.K.'yi tehdit ederek para istedi. S.K,'nin olumsuz yanıt vermesi üzerine sinirlenen E.Y., öğrencilerin gözü önünde çıkardığı bıçakla liseliyi karnından bıçakladıktan sonra kaçtı.

İlk vukuatı değil
Kanlar içinde kalan S.K., arkadaşlarının haber vermesi üzerine sınıfa gelen öğretmenleri tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste müdahalesi yapılan liseli gencin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. S.K'nın saldırganla aynı sınıfta hiç okumadıkları, daha önceden aralarında bir sorun olmadığı öğrenilirken, daha önce de okul önüne gelip öğrencilerden zorla para aldığı öne sürülen E.Y.'nin yakalanması için soruşturma başlatıldı.

3- Öğrenciyi gasp edip kulağını jiletle kestiler
Denizli'de Fatih ilköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Y. D.'nin (14) çıkışta önünü kesen 4 kişi cebindeki parayı istedi. Denger, cebindeki 75 Yeni Kuruş'un (750 bin TL) 50 Yeni Kuruş'unu (500 bin lira) gaspçılara verdi. Aldıkları parayla yetinmeyen zorbalar, Denger'i döverek jiletle yüzünü, kulağını ve ellerini kesti. Öğrenci, yaşadığı korku dolu dakikaların ardından şoka girdi. Gaspçılar ise olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirdi. Yoldan geçenlerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Yardım ambulansı ve polis ekipleri geldi. Doktor, yaralı çocuğun yüzüne ve ellerine pansuman yaptı.

Haberin Devamı