Gazete Vatan Logo

3 Karaman koyunu ver güdemez kaybederler

Başbakan Erdoğan, Baykal ve Bahçeli’ye eleştirilerini Karaman’da da sürdürdü:

“Baykal’a da Bahçeli’ye de üç tane Karaman koyunu sakın emanet etmeyin. İnanın kaybeder gelirler, güdemezler. Hem de şu Tayyare Meydanı’nda”

AKP lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmalarını Karaman ve Konya’da sürdürdü. Erdoğan mitinglerde yaptığı konuşmada yine Baykal ve Bahçeli’ye yüklendi:

LAF SALATASI YAPMA, DÜRÜST OL: Bunların lugatında hizmet diye bir kavram yok. Yatırım diye, üretim diye bir sözcük yok. Tek bildikleri karalamak, çamur atmak, demagoji yapmak. Tutturmuş bir şey televizyon, televizyon. Hayırdır ya televizyonda şov mu yapacaksın? Televolede var bir tane adamın, çık onunla yap. Onunla iyi anlaşırsın ama kusura bakma bizim işimiz var. Biz bu ülkenin ciddi meselelerini konuşuyoruz. Ha benim milletim bir şov yapacak 29 Mart akşamı nasıl bir şov olacağını göreceksin. Ve milletim orada, sandıkta demokratik bir şov yaparak dersini verecek, bunu göreceksin.

HAKARET EDİYORLAR: Kampanya boyunca hakaretten başka bir şey üretmediler. Bana, şahsıma, aileme, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na en ağır ifadeleri kullandılar. Onlara defalarca söyledim ’Bak Sayın Baykal varsa eserinle konuş.’ Allah aşkına ’Hiç benim eserim şudur’ diye duydunuz mu? Bahçeli’ye dedim ’Varsa bir eserin onu söyle’ de ki ’Şurayı biz yaptık.’ Şimdi bana cevap veriyor. Diyor ki ’Başbakan 79 yılı inkar ediyor’ Ben 79 yılı inkar etmiyorum, senin Başbakan Yardımcılığı döneminde ne yaptın söyle diyorum. Orada farklı bir laf salatası yapma dürüst ol. Ben sana sesleniyorum, Baykal’a sesleniyorum, ne yaptınız, bana bunun cevabını verin, diyorum.

3 KAFADAR: Bunlar 3 kafadar... Kim bunlar, CHP, MHP ve onların yandaş medyası dikkat edin aynı üslubu, aynı dili kullanıyorlar, üçü de aynı tarzda siyaset yapıyor. Bunların siyasetinde hizmet, eser, millet yok. Milletin istifade edeceği bir şey yok. Kendilerini milletin üzerinde görürler. Millete tepeden bakarlar. Kendi oylarının çobanın oylarından değerli olduğunu iddia ederler. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan, çiftçi edebiyatı yaparlar. Geç o işleri geç...

KOYUN GÜDEMEZLER: Sayın Baykal’a da Bahçeli’ye de üç tane Karaman Koyunu’nu sakın emanet etmeyin. İnanın kaybeder gelirler, güdemezler. Hem de nerede biliyor musunuz? Şu Tayyare Meydanı’nda o koyunları kaybederler. Sayın Bahçeli 1999-2002 arasında DSP’nin arkasına takıldı. Milletim Sayın Bahçeli’yi sandığa gömdü, barajın altına düşürdü.

CEVAP VERMİYOR: Karanlık odalardan nasıl milletvekili olduğumdan bahsediyor. Sayın Bahçeli, bak kaç yerden sana söyledim. Dedim ki ’hukukta kural var, iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir.’ Beni milletim vekil yaptı. Sayın Bahçeli’ye diyorum ki iddialarını ispatlamazsan namertsin. Bundan daha güzel fırsat olur mu? Tam zamanı işte seçim arifesi çık, açıkla. Hangi savcıyla nerede görüşmüşüm, neyi konuşmuşum, nasıl olmuş bu iş çık anlat. İspat et bundan daha güzel fırsat olur mu. Şimdi çıkmış ne diyor ’iktidar olunca araştıracağım’ diyor.

Haberin Devamı