Gazete Vatan Logo

3 ilde büyük skandal!

Gaziantep ve Şanlıurfa'da elektirik kesildi. Eskişehir'de ise elektiriklerin kesilmesinin yanında internetin de kısıtlandığı ifade edildi.

3 ilde büyük skandal!

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz Büyükerşen, kent merkezinde 6 büyük mahallede ve adliyede elektriklerin kesik olduğunu söyledi.

Yılmaz Büyükerşen, yaptığı açıklamada “sandıkların yüzde 15’i açıldı. Bu sonuçlara göre bizim oyumuz yüzde 52,07, Ak Parti’nin adayı ise yüzde 35 oy almış görünüyor. Çok sayıda sandığın bulunduğu 6 büyük mahallede ve adliyede elektrikler yok. Elektrik dağıtım şirket cevap vermiyor. Tutanaklar tutulup imza altına alınamıyor. Halk ayakta, herkes balkonlarda, tencere tava çalıyor” dedi.

ESKİŞEHİR'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ

ESKİŞEHİR'de adliye binasının da bulunduğu çeşitli semtlerde kısa süreli elektrik kesintisi meydana geldi.

Ana trafoda meydana gelen arıza nedeniyle saat 20.30 sıralarında çeşitli semtlerde elektrikler kesildi. Adliye binasının bulunduğu Kurtuluş Mahallesi ile Gökmeydan, Karapınar, 71 Evler, Yıldıztepe, Gültepe ve Büyükdere mahallelerindeki elektrik kesintileri okullardaki oy sayım işlemlerini olumsuz yönde etkiledi. Bazı okullarda elektrik kesintileri nedeniyle görevliler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Eskişehir'in elektrik dağıtımı üstlenen Osmangazi Elektrik (OEPSAŞ) ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucunda ana trafodaki arıza giderilerek yaklaşık yarım saat sonra semtlere elektrik verilmeye başlandı. Yetkililer kesintilerin teknik bir arızadan kaynaklandığını belirtti

GAZİANTEP'TE MUM IŞIGINDA OY SAYIMI

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde oy kullanma işlemlerinin tamamlandığı Gaziantep’te, oy sayımı esnasında skandal yaşanıyor. Birçok okulda sandık görevlileri, elektrik kesintisinden dolayı mum ve telefon ışığında oyları saymaya çalışıyor.

1 milyon 91 bin 859 seçmenin bulunduğu Gaziantep’te oy kullanma işlemi saat 16.00’da sona erdi. Ancak, oy sayımı esnasında bir çok okulda elektriğin olmaması sandık görevlilerine zor anlar yaşatıyor. Galip Deniz İlk ve Ortaokulu’nda oy sayımı yapan görevliler, bu işlemi sıraların üzerine koydukları mumlar ve telefonla tuttukları ışık sayesinde yapmaya çalışıyor. Jeneratör desteğinin olmadığı görülürken, Gaziantep’in bir çok noktasında aynı sıkıntının yaşandığı ifade ediliyor.




ŞANLIURFA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ GERGİNLİK

Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi'nde bulunan Eyyüp Göncü Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından yapılan tasnif sırasında elektriklerin kesilmesi gerginliğe yol açtı. Elektrik kesintisini haber alan AK Parti adayı Celalettin Güvenç'in de gittiği lise önünde kesintinin bilinçli olarak yapıldığı ve oyların değiştirildiğini iddia eden 500 kişilik kalabalık toplandı. Okula girmek isteyen kalabalığın oluşturduğu gerginlik üzerine bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Okul çevresinde önlem alan polisler, içeriye kimsenin girmesine izin vermezken okulda bulunan ve dışarı çıkan BDP ve SP'li yöneticilerde zırhlı araçlardaki megafonlarla kalabalığa Kürtçe ve Arapça konuşarak olumsuz bir durumun olmadığını ve dağılmaları uyarısında bulundu. AK Partili Güvenç'in halen içerisinde bulunduğu lise önünde kalabalığın bekleyişi sürüyor.