Gazete Vatan Logo

3 günde 9 milyarlık kredi verdi

Teminat sorununu çözerek finansmana erişimi kolaylaştırdıklarını belirten KGF Genel Müdürü Gergerli, “Son 3 günde 9 milyar liralık kredi kullandırdık” dedi

3 günde 9 milyarlık kredi verdi

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli, finansmana erişimde en ciddi sorunlardan birinin teminat olduğunu belirterek, Fon olarak bu sorunu çözerek krediye erişimi kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Gergerli, KGF’nin Pazartesi günü imzalanan protokole kadar 23 milyar liralık bir kredi alanı bulunduğunu kaydederek, “Söz konusu protokolle hükümetin KGF için oluşturduğu alan 23 milyar liradan 253 milyar liraya kadar yükseltildi” dedi. Fona son dönemde ulaşan talep hakkında bilgi veren İsmet Gergerli, “KGF 25 yıllık bir şirket. Bu dönemde yaklaşık 24 bin işletmeye kefalet vermişti. Son 3 günde 19 bin işletmeye, 9 milyar liralık kredi kullandırdık” diye konuştu.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da kuruluş olarak bu yıl sonunda ihracata yönelik destek oranını yüzde 26’ya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bunun parasal karşılığının doğrudan kredi tutarı için 26 milyar dolar, sigorta desteği için 14 milyar dolar olduğunu dile getiren Adnan Yıldırım, “Yani toplamda ihracata 40 milyar dolarlık bir destek vermeyi amaçlıyoruz” dedi. Bu yıl sonu itibarıyla diğer bankalar gibi krediler konusunda doğrudan reyting yapan bir kuruluş haline gelmeyi hedeflediklerini belirten Yıldırım, “Umuyorum yıl sonunda da bu yapıya ulaşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı