Gazete Vatan Logo

3. Köprü inşaatında göçük: 3 ölü!

BEYKOZ’DA 3. Boğaz Köprüsünün Çavuşbaşı Viyadüğü inşaatında beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. 3 işçi hayatını kaybederken 1 işçi de yaralandı. Hayatını kaybeden 2 işçinin ve yaralanan işçinin kardeş oldukları ortaya çıktı.

Olay akşam saat 21.00 sıralarında 3. köprü Beykoz Çavuşbaşı mevkii bağlantı yolu çalışmaları kapsamında inşası süren viyadükte meydana geldi. Viyadüğe beton dökme çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

'3. Köprüde göçük şoku!'video için tıklayın

İKİ GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Öte yandan göçükte hayatın kaybeden Kahraman Baltaoğlu’nun 2 gün önce işe başladığı belirtilirken, Lütfü Bulut, Yaşar Bulut ve yaralı olarak kurtarılan Sonay Bulut’un kardeş olduğu, Lütfü Bulut’un evli ve 3 çocuk babası ,Yaşar Bulut ile Kahraman Baltaoğlu’nun ise evli olduğu öğrenildi.


"OLAY İHMAL SONUCU KAYNAKLANDI"

Ölen Yaşar Bulut ve Lütfü Bulut’un amcasının oğlu olduğunu söyleyen İsmail Bulut, olayın ihmal sonucu kaynaklandığını idda ederek, " Evde oturuyordum. Olayı televizyondan öğrendim. Amcamın oğluna telefon ettim. Ben yaralıyım, kardaşlerim öldü dedi. Ben de geldim buraya baktım iskele yapmışlar, nerden baksan 40 metre iskeleyi sorunsuz şekilde yapmışlar hiçbir güvenlik önlemi yapmamışlar. Beton dökerken göçme meydana gelmiş. Ölenlerin ikisi kardeş bir kardeşte yaralı. Yaklaşık 6 aydır bu işi yapıyorlar" dedi.

VALİ MUTLU’DAN BAŞSAĞLIĞI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Twitter hesabından kazada ölen işçilerin ailelerine başsağlığı mesajı attı. Mesajda Vali Mutlu, "3.Boğaz Köprüsünün Çavuşbaşı viyadüğündeki kazada hayatını kaybeden rahmetli işçilerimizin mekanı cennet olsun,ailelerine sabırlar dilerim" dedi.

Haberin Devamı