Gazete Vatan Logo

24 Nisan tatil olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan sonraki gün olan 24 Nisan Pazartesi günü tatil mi sorusunun cevabı özellikle öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından merak edilmektedir. 24 Nisan 2017 Pazartesi günü tatil mi? Konu ile ilgili detaylar haberimizde.

24 Nisan tatil olacak mı?

23 Nisan’ın yaklaşmasıyla beraber 24 Nisan’ın tatil olup olmadığı herkes tarafından merak konusu haline gelmiş ve araştırılmaktadır. Bireylerin 24 Nisan ile ilgili tatil mi sorusu önceki yıllarda yapılan uygulamalara dayanmaktadır. Çünkü önceki yıllarda 23 Nisan’dan sonra 24 Nisan tatil edilmiştir. Bu uygulamanın son yıllarda kaldırıldığı bilinmektedir ve bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Pazar gününe denk gelmesi pazartesi gününün tatil edilmesini gerekli kılmamaktadır.

24 NİSAN TATİL Mİ? DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl yayımlamış olduğu takvime göre “23 Nisan 2017 Pazar günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2017 akşamı sona erer” açıklaması yer almaktadır. Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere 24 Nisan 2017 Pazartesi gününün tatil olma durumu düşüktür. Şuan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir tatil açıklaması gelmemiş olmasından dolayı tatil olmadığını söyleyebiliriz. Konu ile ilgili bakanlığın açıklama yapması halinde detayları sizler ile paylaşacağız.

Haberin Devamı

Öğrenciler ve veliler tarafından tatiller her zaman dört gözle beklenmektedir. Yaklaşan 23 Nisan’dan dolayı 24 Nisan’da merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Devamsızlık sorunu olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’ndan herhangi bir resmi açıklama yapılmadan okula devamsızlık yapılmamalıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1920 TBMM’nin kurulmasına ithafen sadece Türk çocukları için değil tüm Dünya çocuklarına armağan edilmiştir. 23 Nisan Türkiye’nin milli bayramıdır ve her yıl kutlanmaktadır. TBMM’nin açılışı ile beraber halkın yönetime hakim olması ulusal egemenlik açısından büyük bir anlam taşımaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında tüm okullarda her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalar ve etkinlikler düzenlenecektir. Bazı okullar bu kutlamaları Pazar günü, bazısı da Cuma günü gerçekleştirecektir. Yapılan etkinlikler hem çocukların mutlu olmasını sağlayacak hem de ulusal egemenliğimizi bizlere hatırlatarak önemini hissettirecektir. Bu gibi bayramlarımızı her zaman geleceğimiz olan çocuklar için en güzel şekilde kutlamalı, tüm anlam ve önemini anlatmalıyız.

Haberin Devamı

Farkındalığın bir toplum için en önemli yapı taşı olduğu unutulmamalı, farkındalık bilinçi gelişmiş çocuklar yetiştirmeliyiz.

2017 Yılına Ait Tüm Resmi Tatiller

-1 Ocak Yılbaşı (Pazar günü)

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazar günü)

- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Pazartesi günü)

- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cuma günü)

- 15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Not: 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ilk kez kutlanacak olup Cumartesi gününe denk gelmektedir.)

- 30 Ağustos Zafer Bayramı (Çarşamba günü)

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar günü)