Gazete Vatan Logo

24 Nisan’da okullar tatil olacak mı?

23 Nisan, ülke çapında her sene kutlanan ve öğrenciler başta olmak üzere tüm yurttaşları yakından ilgilendiren önemi büyük bir gündür. Ulusal egemenliğimizin yanı sıra Çocuk Bayramı olarak da kutlanan 23 Nisan'ın 2017 yılı için hafta sonuna denk gelmesi akıllarda ertesi gün olan 24 Nisan’ın tatil edilip edilmeyeceği sorusunu doğuruyor. İşte detaylar!

24 Nisan’da okullar tatil olacak mı?

2017 yılından önce 24 Nisan’ların tatil edilip edilmeyeceğine yönelik çeşitli açıklamalar ve düzenlemeler söz konusu idi. Bu açıklama ve düzenlemelerin bu sene de yapılıp yapılmayacağı konusu akıllarda büyük soru işareti oluşturmaktadır. Sonuçta bu önemli ve büyük kutlamaya sayılı günler kaldı.

24 NİSAN TATİL Mİ? DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

23 Nisan’ın kısaca ne olduğuna ve 2017 takvimi için belirlenmiş diğer resmi tatillere değindikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Nisan’ın tatil edilip edilmeyeceği konusundaki söylemlerini sizler ile paylaşacağız.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Tarihler 1920 yılının 23 Nisan’ını gösterdiğinde Türk halkı ve Dünya için büyük bir karar alınmıştı. Bu önemli günde Birinci Büyük Millet Meclisi’miz açılmış ve Türk halkı kendi egemenliğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

23 Nisan’ın bayram günü olarak kutlanmaya başlaması ise 1924 yılında kararlaştırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi lideri ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ilan edilen bu bayramı “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” şeklinde ilan ederek Türkiye Cumhuriyeti Tarihi için önemli bir dönüm noktası başlatmıştır.

Haberin Devamı

23 Nisan'ın “Çocuk Bayramı” olarak kutlanması ise ilk olarak 1929 yılının 23 Nisan’ın da gerçekleşmiştir. 1979 yılından sonra ise ilk olarak altı ülkenin katılımı ile uluslararası bir boyut kazanan 23 Nisan, millî bir bayram olmanın yanı sıra tüm dünyaya hitap eden bir uluslararası gün olarak bilinmeye ve kutlanmaya başlanmıştır.

Dünya çocuklarına hediye edilen ve bayram olarak kutlanan ilk ve tek uluslararası bayram olan 23 Nisan, Türkiye’nin bu konuda öncü ve örnek olduğu bir gündür.

2017 YILINA AİT TÜM RESMİ TATİLLER

1 Ocak Yılbaşı (Pazar gününe denk geliyor)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazar gününe denk geliyor)

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Pazartesi gününe denk geliyor)

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cuma gününe denk geliyor)

15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Bu sene ilk defa kutlanacak olan 15 Temmuz, cumartesi gününe denk geliyor)

Haberin Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramı (Çarşamba gününe denk geliyor)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar gününe denk geliyor)

PEKİ, 24 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2017 takviminde yer alan ifade de "23 Nisan 2017 Pazar günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2017 akşamı sona erer." Cümlesi geçmektedir. Kesinlik ifadesi içermeyin bu açıklama dolayısı ile akıllarda soru işaretleri yaratmaktadır. Fakat okların yönü ve bu açıklamanın seyri Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Nisan’ı yapacağı ihtimalini zayıflatmaktadır.

Fakat Milli Eğitim Bakanlığı'nın konu ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapma ihtimali olduğu da bir olasılık olarak düşünülmektedir ve gelişmeler ile açıklamaları takip etmenizi öneririz.