Gazete Vatan Logo

216 Butik'e Yatırım Yapmanın Kazancı Ne?

216 Butik Çekmeköy'e yatırım yapanlar neler kazanacak?

216 Butik Çekmeköy Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ali Demirel'e proje hakkında tüm merak edilenleri sorduk. İşte detaylar...

Nihan Urel: Proje hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ali Demirel: 216 Butik Çekmeköy projesi 216 Yapı olarak bu bölgede yapmış olduğumuz Sancaktepe projesinden sonra ikinci projemiz. Toplamda 6.000 m2 alan üzerine 4 blokta 152 konuttan oluşuyor. Yüzde 70’i sosyal alanlara ayrılan 216 Butik’te yaz-kış kullanılabilen açılır kapanır yüzme havuzu ve çocuk havuzunun yanı sıra iyi planlanmış ortak alanlar, fitness center, sauna, açık/kapalı otopark, servis bekleme odası, çocuk oyun alanı ve 24 saat güvenlik yer alıyor. Bu projede artı olarak suyu görsel zevk anlamında çok fazla kullandık yapay şelaleler oluşturduk.

Nihan Urel:Teslim tarihi ne zaman ve fiyatlar hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Ali Demirel: Yapımına geçen yıl Mart ayında başladığımız 216 Butik’te daire teslimlerini Şubat 2014’te gerçekleştireceğiz. Projede daire fiyatları 148 bin liradan başlıyor. 216 Butik Çekmeköy’de büyüklüğü 62 metrekare ile 75 metrekare arasında değişen 1+1 daireler, 109 metrekare ile 120 metrekare arasındaki 2+1 daireler, 141 metrekare büyüklüğündeki 3+1 dairelerimizden oluşuyor.

Haberin Devamı

Nihan Urel:Projeye ilgi nasıl?

Ali Demirel: Projeye ilgi gayet iyi 216 Yapı’yı bilenler çok fazla sorgulamadan olayın içerisine giriyorlar. 216 Yapı yapmış olduğu projelerde almış olduğu bedelin karşılığını malzeme kalitesi, işçilik kalitesi ve donanımı ile fazlasıyla veriyor ve insanlarda bunu biliyorlar. Bunu bilmeyen kişilere ulaştığımızda, anlattığımızda ve gösterdiğimizde şaşırıyorlar. Bugüne kadar bir çok büyük konsept projelerde bile göremedikleri donanımı, malzeme kalitesini, işçilik ve proje detaylarını Çekmeköy’de kendi çizgisini oluşturan 216 Butik’te bu rakamlara buluyorlar. Bu sebeplerle 216 Butik projemiz yoğun ilgi görüyor. Kısa bir sürede dairelerin %50’sini sattığımız proje aynı zamanda alıcısına prim de kazandırdı. Yaklaşık %20 değer artışı ile emsallerinden fazla kazandıran 216 Butik projesinde oturum başlayana kadar daha fazla değer artışı ve prim yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Nihan Urel:Bu projeden daire almak isteyenler için ne gibi kolaylıklar sağlıyorsunuz?

Ali Demirel: Projemizden daire almak isteyen müşterilerimize farklı kampanyalarımız var, peşin ödemelerde ıskontolarımız, banka faiz oranlarında indirimlerimiz, 12 ay boyunca buda aşağı yukarı daire teslim dönemine denk geliyor müşterilerimizin taksitini biz ödeyebiliyoruz. Müşterimiz kredisini çekiyor 12 ay taksitlerini biz ödüyoruz ve müşterimiz ilk taksitini ödemeye başladığına kendi dairesinde oturmuş oluyor. Özellikle kiracı kesiminden ve yeni evlenecek olanlar bu kampanya fırsatlarımızı çok cazip buluyorlar.

216 Yapı olarak ev sahibi olmak isteyenlere “Aramızda paranın lafı mı olur?” diyerek kampanyalarımız ile daire alanlara büyük bir rahatlık sunuyoruz.

Nihan Urel: Bu projeye yatırım yapanların avantajları ne olacak?

Ali Demirel: Bu Bölge İstanbul Anadolu yakasında ciddi rantlı bir bölge ve kişiler bu bölgeyi tercih ediyorlar. İstanbul’un en iyi yatırım bölgesi Çekmeköy’ün yıldızı 216 Butik 2.Köprü ile planlanan 3.Köprünün bağlantı yollarının tam ortasında bulunuyor. Metro inşaatları, daha sonra planlanan bazı projelerin bu bölge üzerinden hareket ediyor olması, çevre ve bağlantı yollarının hayata geçirilmesi ile İstanbul’un en merkezi lokasyonunda yer alan 216 Butik her geçen gün değerini artırıyor.

Haberin Devamı

Yakın çevresinde yer alan Hüsnü Özyeğin Üniversitesi, 4.100 yatak kapasitesi ile planlanan Anadolu yakasının en büyük hastane kompleksi, avm, otel ve eğitim kurumları ile kazançlı bir gelecek vaat ediyor. Bu projeden ilk başladığımız zaman daire alan kişiler şuan itibari ile yaklaşık %20 civarında kar etmiş durumda. Projenin bitmiş olması ve bölgenin artı değerlerini de buna eklediğimizde çok ciddi bir prim artışı sağlayacaklar.

Nihan Urel:Gayrimenkul sektöründe yatırım yapacaklara ne tavsiye edersiniz?

Ali Demirel: Doğru yatırım öncelikle doğru lokasyonda yapılır. Lokasyon seçerken kendi yaşam özeline uygunluğu veya yatırım yapacaklarsa yatırım değeri gerçekten yüksek olabilecek yerlere yatırım yapmaları çok önemli. Yatırımcının öncelikle yatırım yapacağı bölgenin neler vaat ettiğini doğru değerlendirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Bir diğer değerlendirme kriteri yatırım yapacakları firmaları çok iyi takip etmeleri, çünkü son birkaç yıldır inşaat sektöründe bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılar yatırım yapmak isteyen, daire almak isteyenleri de üzdü. Firmaları teslim etmiş oldukları daire sayılarını, teslim etmiş oldukları projeleri ve sürecin nasıl ilerlediğine dikkat etmeleri lazım. Proje müteahhidinin önceki projelerindeki müşteri memnuniyeti, içinde yaşayanın mutlu olduğu projeler her zaman daha fazla ilgi görüyor. İlgi gören proje hem kiralamada hem satışta yatırımcısına daha fazla kazandırıyor.

Binanın kalitesi, kullanılan malzemelerin kalite ve markası da dikkat edilmesi gereken bir konu. Banka faiz oranları ve kampanyalar da önemli. Lokasyon doğruysa, proje doğruysa, fiyat ve ödeme sistemi doğruysa artık daire satışı gerçekleşmiştir. Teferruat sadece sözleşmenin yapılmasıdır.

Nihan Urel: 2013 yılında sektörü nasıl görüyorsunuz?

Ali Demirel: İnşaat sektörü artık Türkiye ekonomisinin dinamosu. Ve bu uzun yıllar böyle devam edecek. Dönemsel dalgalanmalar olsa da özellikle kentsel dönüşüm projelerinin harekete geçmesi ile bu ivme daha da artacaktır.

2013 yılı 2012 yılına göre daha iyi olacak, 2014’de seçimin olması planların biraz daha öne alınıp 2014’den önce bazı şeyleri hayata geçirebileceklerinin göstergesi gibi gözüküyor. İnşaat firmaları içinde bunlar geçerli, yapacakları projelerle, özel fiyatlarla, lokasyonların değerleriyle ve devletin bölgelere yapmış olduğu yatırımlarla o bölgedeki inşaat firmalarının ve yatırım yapacakların getireceği artı değerlerle 2013 yılı iyi olacak diye tahmin ediyoruz.

Nihan Urel: Bölgedeki diğer projelerden 216 Butik Çekmeköy’ün farkı nedir?

Ali Demirel: En önemli farkı inşaat teknolojisi ve her projesine verdiği önem ile 216 Yapı’nın 50 yıllık bilgi birikimi ve deneyimini 216 Butik projesine de vermiş olması. Ayrıca detaylara verdiği önem ile daire sahiplerinin ihtiyaçlarına pratik çözümler getirmesi, sosyal alanlarda ürettiği keyifli çözümler ile benzersiz bir proje. Biz en iyi malzemeyi, en iyi işçilikle, en uygun fiyata veriyoruz dolayısıyla bu segmentte şuan bırakın bu lokasyonu İstanbul’da böyle bir mantık güden bir firma olduğunu zannetmiyorum. Projemizi gelip görecekler ve gördüklerinde o farkı kendileri algılayacaklar. Çünkü içinde yaşamanın büyük bir ayrıcalık olacağı 216 Butik, tüketicisine ulaşılabilir fiyatlar sunuyor.

Nihan Urel: Kentsel dönüşümün başlaması proje satışlarında bir yavaşlatma yaşattı mı?

Ali Demirel: Kentsel dönüşüm projeleri aslında birçok noktada kenti boğacak projeler konumunda, kişilerin tercihleri şehirden biraz uzaklaşmak ama şehire kolay ulaşabilecekleri lokasyonlarda yaşamak. 216 Butik’in bulunduğu lokasyon itibarıyla proje satışlarına yansıyan bir yavaşlama olmadı.

216 Butik İletişim Bilgileri:

Web:www.216butik.com

Tel:444 4 216